Citat:
-pai tocmai am citat din prefata la "cararea imparatiei",unde Monahia Zamfira Constantinescu zice ca "Acatistul Prea Cuviosului Părinte Arsenie" și "Viața Sfântului Prea Cuvios Părinte Arsenie" : "cele două apocrife, sunt scrise sub o formă puerilă, cu multe minciuni, exagerări și invenții" si acest "pseudo-acatist și pseudo-viață sunt o înșiruire de invenții și inexactități a unei minți exaltate,"
-chiar am inceput sa citesc acum Pidalionul (gr. "cârmă") sau Cârma Bisericii este o carte publicată la anul 1800 în limba greacă de ieromonahul Agapie și sfântul Nicodim Aghioritul, și care cuprinde canoanele Sfinților Apostoli, ale Sinoadelor Bisericii și ale Sfinților Părinți și dascăli ai Ortodoxiei.
, Pidalionul readuce prospețimea și veșnica-folosință a Canoanelor apostolice la urechile celor îndoielnici în dreapta credință, îndemnându-i deopotrivă pe mireni, călugări, teologi, preoți și episcopi:
"Dacă le veți păstra întru totul, veți fi mântuiți și veți avea pace; dar dacă nu le veți asculta, veți fi pedepsiți și veți avea o luptă continuă, unii contra altora, primindu-vă astfel plata cuvenită pentru neascultarea voastră." (Epilogul canoanelor apostolice).
"Cei ce pun întru defăimare pe sfințitele și dumnezeieștile canoane ale sfințiților părinților, care și pe sfânta biserică o trec cu vederea, anatema fie. Fiindcă sfinții noștri părinți creștineasca viețuirea împodobesc, și către dumnezeiasca evlavie o povățuiesc."
|
Si care este problema? Parintele Arsenie Boca nu a fost canonizat de BOR si nu are inca un Acatist aprobat de Sinod. Maica nu vorbeste impotriva acatistelor si vietilor sfintilor la modul general, ci se refera la acatistul scris ptr. Pr.Boca, de felul cum a fost scris, daca este ancorat in realitate sau nu etc.
Link direct
Cararea Imparatiei(ultima editie, 2003):
http://www.scribd.com/doc/232068682/...rea-Imparatiei
Cuvinte Vii:
http://www.scribd.com/doc/51158106/A...ca-Cuvinte-Vii
Stiu ca aceste carti sunt cele bune ptr. ca le am si in original, cu coperti. Am mai vazut tot felul de variante pe net si varianta din 1995.
Celelalte carti sunt scrise de diferite persoane. Unele marturii sunt adevarate, altele false sau inflorite etc. De ex. Pr.Petru din Sibiu l-a cunoscut pe Pr.Boca si a vb despre dansul, iar Pr.Petru este un parinte exceptional, asa ca il cred pe cuvant.