Subiect: secte
View Single Post
Vechi 13.01.2008, 01:50:41
ancah
Guest

Implicit

Am avut ocazia sa calatoresc alaturi de un predicator penticostal, cu care am vorbit prntre altele despre zeciuiala. Mi-a spus, cat e de importanta zeciuiala: Ajutand oamenii, te ajuti pe tine. Oamenii nu dau zeciuiala, pentru ca sunt constransi, ci pentru ca stiu ca aceasta e cheia pentru bunastare, prin ajutorul dat fratilor. Mi-a dat diferite exemple, din care am inteles, ca ei desi dau, primesc pe alte cai, din munca, cel putin la fel de mult, daca nu chiar mai mult. Sunt buni organizatori de actiuni, in care se strang si se distribuie ajutoare.
In plus mi-a mai spus, ca e important un nou angajament fata de Dumnezeu, pe care ei il fac sub forma botezului.
La noi, ortodocsii, nu se mai practica zeciuiala, caci zeciuiala a fost inlocuita de milosetenie: putem da cat vrem, numai sa dam din tot sufletul, nu in sila. Problema e, ca oamenii au devenit suspiciosi si nu mai sunt dispusi sa dea. Ma gandesc ca falsii cersetori, sub influenta diavolului, au zdruncinat increderea oamenilor. Nu cred ca e o atitudine corecta, caci nu cersetorul se mantuieste primind, ci cel care da milostenie, dand.
Poate cineva sa-mi spuna, de ce s-a desfiintat zeciuiala in NT?
Prin aceasta nu fac propaganda peticostalilor, ci am ridicat unele probleme, care mi-au atras atentia. Totodata, insa, e si o explicatie, de ce unii ortodocsi se convertesc la sectanti: propria viata lipsita de mijloace de trai si disponibilitatea sectarilor, de a-i ajuta pe fratii lor intru credinta. Poate ca acest ultim lucru, grija fata de frati, ar trebui sa-l redescopere si ortodoxul, caci "dar din dar se face rai". Exista insa si ortodocsi, care nu au uitat acest lucru, si il fac de cate ori e nevoie.
Reply With Quote