View Single Post
Vechi 13.01.2008, 02:19:40
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

Un singur lucru. Eu sunt sigura ca baietii care imi placeau cand aveam 16 ani nu imi mai plac acum la 24. Ce ma faceam daca ma palea dragostea la 16 ani si ma maritam foarte tanara, apoi mergeam pe la liceu/facultate, evident intalneam alti tineri, si tot evident mi se schimbau parerile. Nu ma gandeam eu ca mai bine ar fi fost sa ma astept si sa mai vad lumea? Nu este tentatia de a comite adulter si de divort mai mare? Da sigur, daca tinerii sunt credinciosi nu o vor face, dar cati sunt?

Apoi e bine sa te casatoresti cu cineva care cat de cat are un drum in viata, stie unde merge, ce profesie o sa aiba, cu ce o sa-si ocupe viata, cum o sa aiba grija de copii cand vin. Orice bunica iti spune asta, ca trebuie sa te mariti cu un om, un barbat, nu cu un copil. Eu spun ca e o rusine sa te bazezi pe bunici sa ajute cu bani la cresterea copiilor. Viata e intr-adevar grea, dar chiar in Romania de azi daca vrei si ai cat decat o educatie, poti sa faci un ban cinstit). La 16 ani nimeni nu isi are drumul stabilit. Eu eram in clasa a noua cand am implinit 16 ani. Habar nu aveam pe atunci ce drum am sa apuc in viata. Poate altii or fi mai precoce in directia asta, dar eu nu eram. Urzicuta, cei mai multi adolescenti sunt dezorientati in privinta asta, de asta e bine sa fie sfatuiti sa mai astepte si sa isi unple timpul cu mai multe activitati. Schimbatul scutecelor poate sa astepte, scoala si educatia nu. Da, urzicuta, poti sa te educi toata viata. dar mai toata lumea o sa iti spuna ca puterea de invatare scade cu anii si cu grijile, e bine sa inveti cat esti tanar.

In unele sate inca se mai practica un obicei. Flacaii nu se insoara pana ce nu fac armata, care se presupune ii face mai barbati. Asta inseamna dupa 21 de ani, care cred ca e o varsta mai potrivita.

Apoi eu cred ca tinerii trebuie sa fie incurajati sa calatoreasca pe cat is pot permite, poate sa studieze un semestru sau doua in afara tarii. Nici nu stiti cat te maturizeaza sa fii departe de parinti, va spun asta din proprie experienta. Inainte de a incepe viata in doi tinerii ar trebui sa invete sa duca viata de unul singur. Eu una nu mi-as dori sa ma marit cu un barbat care toata viata a stat la mama acasa, si mama i-a spalat ciorapii, si i-a pus mancarea pe din fata si i-a facut toate mofturile care le-a vrut. Vai!
Reply With Quote