View Single Post
Vechi 12.08.2014, 10:22:03
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Citind acest topic (neasteptat de lung) imi dau seama ca ortodoxul roman e un om iertator. Un domnitor poate fi canonizat, nu conteaza ca au ramas marturii si memoria colectiva despre betiile lui, curviile lui, prieteniile lui cu gadele si cu securea. Toate acestea se pot ierta.

Dar totul are o limita. Apai, daca-l pictezi pe Sf. Francisc, asta e, cu adevarat, grav. E o hula impotriva Duhului Sfant. Esti eretic. Schismatic. Apostat. Inselat de draci. Coada de topor a papistilor care s-au rupt de Sfantul Cerularie si nu pricep nici pana azi logica crestinismului pravoslavnicesc. Ce mai, esti usa dinspre miazanoapte prin care intra ecumenismul in Sfanta BOR. Chiar, domle, cum e cu putinta sa pui pe pereti un ingamfat asa cum l-am cunoscut noi pe Francisc asta, ca ma enervez si ma inrosesc numai cand ma gandesc! Eu zic sa nu-l sfinteasca pe agentul Satanei Arsenie, ci sa-i scoata oasele imputite din groapa si se le bage in groapa comuna, turnand var nestins pe ele!

Ma asteptam sa citesc astfel de pozitii pe situri de tip "de veghe patriei" si nu scrise aici, de cei care se vor "traitori".

Este ceva gresit in logica ta Mihnea.
1. Pacatele mentionate de tine sunt personale. Nu au consecinte asupra bisericii.
2. Inselarea pe care o induce afirmatia ca si Catolicii sunt buni si sa ne unimc cu catolicii este cu adevarat greseala.
Nu se compara una cu alta. Una afecteaza intreaga biserica iar alta doar persoana respectiva.