View Single Post
Vechi 13.08.2014, 16:03:28
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Pai da, dar la fel cum societatea umana s-a dezvoltat de-a lungul a mii de ani, chiar daca ipotetic a fost creata de Dumnezeu, la fel si Universul ar fi fost facut special ca sa evolueze miliarde de ani. Cel putin asa ar face un inginer: ceva ce, dupa ce a fost creat, nu ar mai avea nevoie de intretinere, si baniuesc ca si divinul ar face la fel.

Dupa teoria cu cuiul, Dumnezeu ar fi trebuit sa creeze lumea exact cum o stim noi in zilele de azi, la maximul ei potential. Cred ca Dumezeu ar fi vrut ca creatia lui sa se auto-imbunatateasca, si a facut si un mecanism pentru asta: evolutia.

Deci nu crezi ca este o posibilitate vrednica de luat in considerare?
Acum, chiar sa speculez cum as face eu universul, nu mi-a trecut prin cap.

Tot ce am spus este ca resping anumite rezultate tocmai pentru ca sunt bazate pe o interpretare naturalista. Esti condamnat sa ajungi la un anumit fel de rezultate intr-o interpetare naturalista, si la cu totul alte rezultate intr-o interpretare creationista. De exemplu ca unul putea face cuiul in 2 minute.
Sigur ca se poate orice dar nu am motive sa cred in evolutionism. Mai ales cand vad si argumentele unora care cred in el.