mie mi-a placut un articol:
Ramona Ursu: Ești de dreapta? OK! Hai să votăm degeaba!
http://adevarul.ro/news/politica/est...ed0/index.html
"... Și-ajungi la vot și tu, ca orice prost ca tine, la patru ani, la cinci, și pui ștampila, o înfigi bine, sufli-n bucata aia de hârtie, ca să fii sigur că s-a-nțeles exact cu cine ai votat. Și, gata, ești liber! Da, Doamne!, liber! C-o să învingem noi, c-o să se schimbe totul, că o să fie bine, că, da!, de acum laptele și mierea vor curge și prin viața ta. Sau, cel puțin, că ai votat exact așa cum te-a dus capul, iar capul tău, cum altfel?, gândește cel mai bine. Și apoi îi vezi pe toți, de dreapta și de stânga, cum fac o mare horă, cum sfâșie bucăți din țara ta, din visele tale, din viața ta. Cum toate strategiile acelea răsunătoare, cu valori și principii corecte, care te-au prostit încă o dată, pentru nu mai știi a câta oară, care te-au scos ca un credul turbat la vot, devin, deodată, câ doar împreună, dreapta și cu stânga, putem continua drumul spre Vest, spre UE, spre SUA, spre libertate. Putem sluji poporul, și viitorul, și salvăm și copiii, și pensionarii, și.. și...
Așa că zici și tu că hai, dom'le, că-i bine! Măcar că s-au unit, că luptă împreună, că-i liniște în țară, că ai scăpat să îi tot vezi, în fiecare zi, cum îți otrăvesc sufletul și mintea cu urile lor, cu mojiciile lor, cu scenariile lor smintite, cu bătăliile lor duse întotdeauna pentru putere, întotdeauna pentru bani. Doar pentru banii tăi. Și-apoi, din nou, la patru ani, la cinci, sau la cât vor ei, se duce naibii tot! Și iar îți vin în față âcă ăla-i comunist, că nu se poate, domâle, să continuăm așa, că nu ne vindem țara, că ăia-s hoți, că noi nu suntem, că, gata!, mergem înainte cu voi, votanții noștri dragi și minunați, pe care nu-i trădămâ. Așa că zici și tu, din nou, că-i bine așa! E mult mai bine așa! Că știai tu c-ai tăi nu îs ca hoții ăilalți, că valorile, și principiile, și SUA, și UE, și, oricum, să-i ia naiba pe comuniști!
Mă uit, de ceva vreme, și eu, ca voi, la dreapta. Și aștept. Și tot aștept să văd pe unde e, ce vrea, cum luptă, că doar o luptă-i totul, ce strategii concrete ne arată. Aștept să văd schimbarea, aștept unirea dreptei, că se unește, nu?, aștept încă naiv strategia aceea extraordinar de diferită și de bună, care să mă ducă cu inima-mpăcată în cabina de vot. Și-aștept degeaba. Îi ascult și eu pe cei care acum, de vreo câteva luni, prea puține, ies încă o dată în fața noastră și ne vorbesc. Ne vorbesc aiurea-n sloganuri stupide. Ne spun despre soluții adevărate, îndrugă iar ceva despre dreptate, libertate, schimbare, oferă garanții, nu vorbe goale, împart țara între milogii din Moldova, care trebuie salvați cu orice chip, și românașii de nu știu unde, cu așteptări ca-n Vest.
Ne mint iar toți, de dreapta sau de stânga - că oricum nu contează - cum vor lupta ei cu hoții și cu nenorociții care ne jecmănesc țărișoara, cum vor intra la pușcărie baroni după baroni, cum salariile noastre vor fi ca-n UE, cum politicienii, gata, vor da jos labele de pe instituțiile alea și alea. Și tu îi crezi, din nou. Și iarăși speri! Și iar te vor învinge! De dreapta și de stânga."
Last edited by cristirg; 16.08.2014 at 19:31:45.
|