View Single Post
Vechi 17.08.2014, 08:56:14
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
... Suferinta este o suferinta grea, cauzata de caderea in ispita prin departarea de Dumnezeu.

Nu ai ce sa intelegi din suferinta asta. Nu este suferinta pentru indreptare, nu este suferinta pentru folos. Este suferinta venita datorita vietii departate de Dumnezeu.

S-a ajuns in situatia asta pentru ca oamenii au stat departe de Dumnezeu...
Oare vrei să spui că mult încercatul Iov a fost îndepărtat de Dumnezeu?
Exemplul lui Iov este o suferință nu pentru îndreptare, dar pentru confirmare, deci cu mare folos.

Paradoxal, însă și pentru cei apropiați de Dumnezeu există suferință, dar care nu este percepută ca suferință, ci ca o recunoaștere a vredniciei, cu confirmare în viața multor sfinți creștini.

29. Căci vouă vi s-a dăruit, pentru Hristos, nu numai să credeți în El, ci să și pătimiți pentru El,
30. Ducând aceeași luptă, pe care ați văzut-o la mine și o auziți acum despre mine.(Filipeni 1,29-30)

Un creștin adevărat își ia crucea și-L urmează pe Hristos aidoma pe Calea Sa spre mântuire, adică chiar și-n suferințele Sale, pentru că doar în suferințe se poate dovedi vrednicia.

6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.(In14,6)

Modelul creștinesc este extrem de greu de aplicat în cazul violului, dar se poate accepta situația cu asumarea cu umilință a situației rezultate(sarcină, gura lumii...).

Un ultim verset despre cum e bine sa privim beneficiile suferintei:

1. Așadar, fiindcă Hristos a pătimit cu trupul, înarmați-vă și voi cu gândul acesta: că cine a suferit cu trupul a isprăvit cu păcatul,(1Petru 4,1)
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 17.08.2014 at 10:40:10.
Reply With Quote