View Single Post
Vechi 18.08.2014, 13:31:51
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Talking Oreste Teodorescu - despre buddhism si creștinism

Sursa: http://www.playboy.ro/playmakers/int...ndial-12732266

Te-ai născut creștin și știi foarte multe despre doctrina creștină. Nu rezonezi deloc cu doctrina budistă, de exemplu?

Ba da, dar trebuie să spun că nu cred că budismul este o religie, cum nici creștinismul nu este o religie. Sunt antireligii.
Să nu uităm că Buddha se naște în plin Brahmanism și este și prinț, continuator de drept la tron. El tocmai că a propovăduit ruperea legăturilor cu orice tradiție care nu este vie. Același lucru a făcut și Hristos. Hristos se naște în plin iudaism. El vine și spune că va dărâma templul și-l va ridica în trei zile. Și a fost răstignit de niște teologi, pentru că Ana și Caiafa erau niște redutabili teologi ai iudaismului. E vorba aici însă de credință. Credința e darul făcut de Dumnezeu fiecăruia dintre noi, pe când religiile nu sunt decât niște simple și banale filosofii ale noastre despre Dumnezeu. Și atunci eu sunt eretic în ceea ce privește religiile, deoarece consider că toate religiile nu vin de la Hristos, vin de la dracu'.

Deci, există vreun curent care să fie religie, din moment ce spui că budismul și creștinismul sunt antireligii?

Sunt căi de eliberare, căi spre mântuire. Religiile nu sunt căi spre mântuire, sunt căi spre păcălire. Eu cred mult în vorba
care spune că dogma ucide spiritual. Iar eu cred în spirit, nu în dogmă.
(Nota: toata lumea crede in ceva, Oreste crede ca ar mai bea un paharel, el crede de fapt in spritz, nu in dogma)

E clar ca Oreste Teodorescu este total pe langa credinta ortodoxa. Ce pretentii putem avea de la acest tip de indivizi care nici macar nu pot deosebi dogma de doctrina si religia de filosofie. Acesti tip de indivizi scrantesc lumea cu tot felul de prostii despre extraterestri si campurile energetice, au capul vraiste si se doresc a fi "formatori de opinie". Remus Cernea este ceva similar cu Oreste, dar diferenta dintre cei doi este ca Remus Cernea este un ateu militant declarat.

Last edited by AlbertX; 18.08.2014 at 16:12:44.