View Single Post
Vechi 13.01.2008, 15:18:47
mdosat mdosat is offline
Member

Data înregistrării: 12.01.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet
"Modul actual de manifestare este cu siguranta o consecinta a caderii"

Acesta este principalul motiv pentru care femeile(in special cele tinere) isi neglijeaza afectiunile ginecologice,fiindu-le rusine in mod absurd(si e si vina parintilor care nu discuta astfel de probleme, de ajung fetele sa se creada bolnave, ciudate sau blestemate). Ar trebui sa li se explice fetelor, de mici, ca menstruatia este un proces biologic firesc si sa il accepte ca atare. Daca tot este o consecinta a caderii, de ce au si animale aceste "perioade specifice genului"?
Iubite frate sau sora nu cunosc in amanunt in ce chip se manifesta si la animale acea perioada de declansare a proceselor de secretie specifice aparatului reproducator, in urma carora nu are loc reproducerea. Dar pot sa-ti spun cu certitudine ca desigur e o consecinta a caderii omului, care a afectat intreaga creatie, intreaga armonie cosmica si la nivel planetar. Nu cred ca ar trebui sa li se explice fetelor de mici ce este menstruatia, ci doar atunci cand isi pun problema. Daca se regaseste buna-intelegere in familie atunci un astfel de eveniment poate fi explicat cu delicatete ca astfel sa nu fie afectata pudoarea tinerei domnisoare. Cred ca e o exagerare sa se simta fetele blestemate-e un cuvant greu cu implicatii majore. De fapt nu vad ce legatura ai facut intre modul de manifestare al menstruatiei sa zicem, care cu siguranta e o caracteristica a caderii si faptul ca femeile isi neglijeaza "afectiunile" ginecologice. Eu nu cred ca si le neglijeaza fiindca le e rusine, ci din lipsa educatiei de igiena. Mai mult, atata timp cat e vorba de un proces firesc nu poate fi o afectiune-o stare patologica.
Reply With Quote