View Single Post
Vechi 22.08.2014, 11:21:29
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Eu am putin o alta viziune. Cred asa: ca atunci cand citim in Vechiul Testament anumite "porunci" ale lui Dumnezeu ca poporul iudeu sa ucida, sa violeze, sa jefuiasca etc., nu trebuie sa intelegem ca Dumnezeu chiar dorea aceste lucruri, ci doar ca le ingaduia.
Dumnezeu putea sa piarda lumea din nou pentru faradelegile ei, asa cum a facut la potop, sau putea sa continue sa aduca poporul sau, progresiv, putin cate putin, la o intelegere si la o traire mai deplina a Adevarului, pregatind lumea pentru venirea Fiului Sau.
Si cred ca Insusi Mantuitorul ne da aceasta explicatie atunci cand iudeii Il intreaba pentru ce a poruncit Moise ca barbatul sa-i dea femeii carte de despartire si sa o lase.
Iar Mantuitorul raspunde : "Pentru invartosarea inimii voastre".
Deci Dumnezeu nu a avut de lucrat cu o omenire ascultatoare si evlavioasa, si nici macar poporul iudeu nu era ascultator si evlavios, decat cu rare exceptii. Dumnezeu a avut de lucrat cu un popor si o omenire "invechita in rele", cu inima invartosata, care nu pricepea si nu asculta. Daca Dumnezeu le dadea de la inceput cele mai inalte porunci, ar fi fost ca si cum ar fi aruncat margaritare porcilor. Deci asa cred, ca Dumnezeu a ingaduit anumite lucruri, lasandu-le oamenilor libertatea si aducandu-i putin cate putin spre adevarul deplin - Hristos.
Din pacate, majoritatea lumii nu a inteles asta, ci inca mai aplica vechile reguli, intr-o combinatie periculoasa cu "noile" invataturi. Mare diferenta este intre vechiul si noul testament, mentalitati complet opuse, dar totusi noi alegem sa patam albul imaculat al noului testament cu regulile intunecate ale vechiului testament. De ce? Poate ne este frica de schimbare...
Reply With Quote