Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Acuma, nu stiu daca asta e chiar un model de urmat. Bine ar fi ca cei doi soti sa aiba aceeasi religie. Cand nu se poate, e OK ca cei doi soti sa-si pastreze fiecare religia lui, dar copiii sa creasca intr-una dintre ele. Cand nici asta nu se poate, o solutie de compromis frecvent folosita este ca baietii sa urmeze religia tatalui, iar fetele pe cea a mamei.
Dar ca 4 copii sa aiba 3 religii diferite, asta mi se pare un pic cam prea de tot. Si daca parintii se muta, pe urma, in India, tara majoritar budista, vor face celui de al cincilea copil un botez zen ?
|
În privința celui de-al treilea nu s-au știut hotărî așa că l-au botezat la romano-catolici, de mutat nu se vor muta pentru că le e bine unde sunt, primul și ultimul dintre copii merg cu tatăl la biserica ortodoxă română din viena, pe cel de-al treilea și pe fetiță îi duce mama la bisericile romano-catolică și lutherană deoarece la ambele biserici slujbele durează câte o oră duminica, eu n-am întrebat despre cel de-al cincilea, pt că cel de-al patrulea abia are câteva luni, copiii vor decide mai târziu ce cale vor alege, fiecare cum vrea și cum știe.