Subiect: Icoana unicat
View Single Post
Vechi 28.08.2014, 12:28:24
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

1. Nu sunt lamurita cu problema cu "nefiinta". Mi se pare un termen foarte frumos. Explicatia din jurul ei insa deja intra in filozofie si aici raman afara.
Pe parintele Galeriu il apreciez, tin la el (cu respect) si il am ca model, dar nu pentru predici ci pentru felul in care a reprezentat si a trait credinta.
Predicile sunt frumoase, foarte frumos exprimate, dar sensurile greu de patruns pentru o nestiutoare ca mine.
Sunt oameni care studiaza teologie, filozofie. Ii admir pentru puterea lor de intelegere mai intai...

2. "Doamna" de care spuneam, cred eu ca este sotia lui. Nu-mi aminteam numele, acum am gasit (Doamna Maria). Au trecut multi ani de cand am invatat despre domnitori...
Totusi s-ar putea sa ma insel, pentru ca nu inteleg simbolurile icoanei (este totusi o icoana, sau un tablou ?).
Uneori nu pot face diferenta...
Este si ceva neclar acolo.
Pare ca doamna Maria are un prunc in pantece. Am citit ca au avut 4 fii (toti ucisi atunci) si 7 fete.
Copiii erau nascuti la intervale apropiate, intre prunc si fii era totusi o diferenta mare. Cel mic avea 12 ani cand a fost ucis. Deci cine era in pantece? Cine era doamna?

Demult vroiam sa ma apuc sa citesc despre domnitorii romani si familiile lor. Iata un motiv in plus.