Citat:
În prealabil postat de Teodosie
Tom Hanks este un actor indragit de multi pentru rolurile de sarac cu duhul ( Forrest Gump , Terminalul , Singur pe lume ) care il prind atat de bine datorita faptului ca asa este el in structura lui.
Uitandu-ma la finalul filmului Forrest G cum ramane asa framantat ca nu intelege lumea imi parea rau ca nu are ortodoxia la indemna un astfel de om simplu . Pana cand am citit ca e ortodox, s-a casatorit cu o grecoaica si spune ca indrageste ortodoxia pentru raspunsurile pe care le da intrebarilor importante existentiale. Unde este un suflet deschis simplu ortodoxia infloreste.Unde is din cei ce se cred destepti acolo se stramba credinta.
|
Unde e un suflet deschis, simplu (virgulele sunt puse de mine),
ortodoxia infloreste...
Acel suflet (Tom Hanks) a fost creat asa, iar eu nu: sunt deschis dar deloc simplu.. Sunt plin de spume cand judec prezentul ce ma inconjoara, cand judec abilitatile ce mi s-au dat fara sa stiu la ce sunt bune, dar moale spre foarte moale cand trebuie sa iau hotarari ce necesita actiune, deoarece orice actiune mi se pare dirijata si, prin exemplele date de tine sau altii, Ortodoxia devine o secta oarecare: nu difera decat prin FORMA de supunere, de alte secte sau, atentie, CREDINTE.
Prin calitatile sufletelor respective, nu difera: cei cu credinta mare in acea religie/secta, vor prospera/evolua in acea credinta/secta:
- Daca esti un SUFLET DESCHIS, SIMPLU, vei fi un bun credincios in ORICE CREDINTA!!!! .
- Daca esti DESCHIS, poti fi atras usor in orice credinta, ceea ce se si intampla, atata vreme cat esti si simplu; daca nu esti simplu, dar esti DESCHIS, sectele si credintele se lupta pentru tine si uneori te acapareaza: mare pierdere pentru celelalte!
- Daca esti INCHIS, esti parte din majoritatea omenirii care crede in furt, bani, succes, aspect personal sau alte astfel de deviatii in care Dumnezeu nu este.
Dar daca esti DESCHIS si nesimplu, cu un suflet slab, incapabil (aparent, probabil) sa faca ceva din credinta (credinta = fac lucruri pentru ca asa mi s-a spus ca e bine pentru mine, INAINTE SA INTELEG de ce e mai bine pentru mine), ci, doar din convingere, convingere care inseamna ca stii de ce si pentru cine faci, orice ai face, atunci, ce fel de sufleti esti si ce vrea Dumnezeu de la tine?
Adica, de ce te-a facut incapabil sa fii SIMPLU, usor intrabil in " Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre " ?