View Single Post
Vechi 08.09.2014, 00:51:43
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Exemplul dat de tine,in raport de gestul unei simple,anonime si sarmane vaduve evreice,de acum 2000 de ani,nu este desavarsire.Este un frumos gest de milostenie,izvorat din credinta,bineplacut lui Dumnezeu dar pana la desavarsire mai este calea lunga,de la jumatate din bani la ultimii doi banuti :)
Bine,in proportii da ,e o diferenta , ea a dat 100% eu am zis de 50% .
Dar acesta mi se pare un gest desavarsit , de incredere in Dumnezeu, in comparatie cu teoriile uzuale, ale normalitatii si echilibrului .
Tocmai din cauza proportilor matematice am dat acest exemplu . Caci orice teorie izvorita din mintea umana ,ar tine cont si de autoconservare,de echilibru, pentru ca ea nu e capabila sa ofere viata ,ci lasa in grija omului sa si-o asigure
Doar o invatatura venita de la Dumnezeu poate oferi si cele materiale necesare simturilor ,si cele spirituale in chip desavarsit . Nici nu ignora vreuna din laturi ,dar nici nu are vreo limita in a ne darui. Ne daruieste tot, in toate aspectele .
Teoriile venite de la om sunt rationale si limitate , au o aparenta armonie ,in termeni.
Invatatura de la Dumnezeu , e irational de generoasa : Ne da totul si nu ne cere decat sa primim. Invatatura aceasta arata putere venita de sus , iar nu o simpla economie de resurse,mutarea lor dintr-o parte in alta .
Reply With Quote