View Single Post
Vechi 08.09.2014, 01:02:34
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Imi spuneai,ultima data cand am vorbit,ca ne trebuie o dragoste nebuna, eroica in inima si fapte rationale. Vaduva noastra,in raport de gandirea noastra,numai rationala nu a fost,dupa standardele lumii,si avea si o dragoste profunda pentru Dumnezeu.Dupa Dumnezeu ea a fost cea cu adevarat rationala,inclusiv daca am face o trimitere,in extenso,la primul capat de invatatura a Sfantului Antonie cel Mare,primul volum al Filocaliei.Si cand te gandesti ca cei ce slujeau prin Templu erau,o mare parte,niste ticalosi ipocriti dar vaduva noastra nu s-a impiedicat de acest mic detaliu, ea lui Dumnezeu ii daruia,indiferent de circumstante si de grijile noastre cotidiene.De multe ori folosim cuvinte mari si ne dorim multe dar, din cand in cand, picam la proba practica,grauntele de mustar fiind,spre rusinea noastra,un pod prea indepartat.Eu as fi mai atent cu notiunea de desavarsire,nu este un repros la adresa ta,sa nu intelegi gresit.Hristos a fost desavarsit si cine vrea sa fie tot asa trebuie sa ramana-n EL adica,dupa cum spunea Apostolul Ioan in prima sa epistola, trebuie sa traiasca cum a trait Iisus.Tinand cont de acest standard eu sunt mai precaut in a folosi acest cuvant,pentru ca am multe oglinzi prin viata :) Oricum eu iti doresc numai bine si fie sa ajungi, prin voia lui Dumnezeu,in Imparatia Lui.Numai bine.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 08.09.2014 at 01:05:58.
Reply With Quote