View Single Post
Vechi 10.09.2014, 10:51:47
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Sa ma pun pe mine in locul celorlalti, nu cred ca pot si nici ca vreau, intotdeauna....
Sa va dau un exemplu : ieri a postat cineva pe fb un mesaj care suna cam asa " 5 din 10 romani nu au toaleta in casa, si noua ne trebuie catedrala de 400 milioane". Ok, nici eu nu-s de acord cu construirea catedralei, desi ari fi frumos, pt ca e prea scumpa si statul chiar nu are bani pt asa ceva, e un lux pe care nu cred ca ni-l permitem acum, si poate ar fi o dovada de smerenie din partea noastra dacaam renunta la ea; insa nici nu cred ca e datoria noastra, a celorlalti membri ai societatii, sa le facem toalete celor care nu au... poate ca multi dintre noi ne-am nascut saraci si inculti, si ne-am ridicat prin propriile puteri, asa ca nu gasesc acum potrivit sa ma pun in locul celui care putea si el sa faca acelasi lucru, dar nu l-a facut....
Nu vad potrivit, de exemplu, sa fraternizez cu cel care nu si-a vacccinat animalele si acum ii mor, sau cu cel care a stat in carciuma si a baut in ajunul Cracinului si si-a amintit abia la ora inchiderii ca are catelul bolnav acasa de trei zile....bineinteles ca imi pare rau ca trebuie sa sufere bietele animale, dar mai degraba fraternizez cu ele decat cu dobitocii care sunt doar ei singuri vinovati ca au ajuns in situatia in care sunt...si nici nu pot sa mai faca mare lucru, chiar daca ar avea bani suficienti sa le trateze, pt ca se necesita un efort prea mare din partea lor, pe de o parte, si pe de alta, de multe ori e prea tarziu ca sa se mai poata face ceva constructiv... plus ca marea majoritate nici nu sunt dispusi sa asculte si sa faca ceea ce li se spune ca trebuie, pt ca e prea complicat...
Presupun ca daca betivul din ajunul Craciunului s-ar fi dus cu lacrimi in ochi la Cristos, cerandu-si iertare ca a zabovit atat in carciuma si nu si-a dat seama ca are o problema de rezolvat, l-ar fi iertat si i-ar fi vindecat dobitocul, insa noua oamenilor ne e cam greu sa facem asta, mie in primul rand pt ca la cat spunea ca ii e de rau, nu aveam ce sa-i dau de la farmacie, sa-i dea el acasa, iar la celor de la cabinete pt ca fiind ajunul Craciunului probabil voiau si ei sa plece acasa, nu sa stea toata noaptea la perfuzii sau sa faca vreo operatie de urgenta, pentru treburi dinastea exista doar cateva clinici deschise nonstop si dotate cu tot ce trebuie, insa nu poate ajunge oricine acolo, decat daca are masina si/sau bani de taxi, plus bani sa plateasca serviciul efectiv... in fine, e foarte posibil sa ajung si eu in situatia asta, la randul meu, nu pt ca as sta in carciumi, ci la mine la munca, sa ma trezesc ca mi se imbolnaveste catelul in zi de sarbatoare si ma uit la el cum sufera si moare cu zile, ca n-am unde/bani sa merg sa-l tratez, sau nu ma lasa ai mei sa incerc, zicand ca daca nu sunt eu in stare sa il vindec singura, nu se cuvine sa cer ajutorul altora si sa mai si platesc pt asta...de ce am mai pierdut atunci timpul sa invat daca acum nu stiu/pot sa rezolv orice situatie de genul, in timpul asta puteam sa facaltceva care sa fie mai util...deci, cum spuneam , nimeni altul nu evinovat pt alegerile noastre gresite, si nici nu avem o scuza cand spunem credeam ca o sa pot, dar... Acum nu va imaginati ca daca invatam mai bine si eram ma bine pregatita profesional, imi operam acasa singura catelul, sau il puteam trata si vindeca de orice ( nici daca eram medic de oameni, stomatolog, de ex, sau endocrinolog, nu puteam salva pe cineva de hemoragie interna, de ex), insa macar aveam relatii....insa mi s-a sugerat ca ar trebui sa-mi fie rusine de colegii care s-au descurcat mai bine decat mine si sa nu ma mai bag in seama cu dansii, ca probabil nici nu vor vrea sa ma ajute, daca voi avea nevoie, pt ca ma desconsidera( adica vor considera si ei, la randul lor, asa cum consider si eu despre cei care stau prin carciumi, ca merit sa-mi moara animalele pt ca n-am avut grija cum trebuie de ele...)

Last edited by fallen; 10.09.2014 at 11:02:27.
Reply With Quote