14.01.2008, 11:12:05
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 28.06.2007
Locație: buricu' pamantului ARAD
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de viorel6
Citat:
În prealabil postat de irina77
Reiau un mesaj postat pe un topic ce a fost blocat. Nu e scris maaaare si rosuuu dar sper ca totusi o sa vedeti sa cititi. :)
Am gasit un argument la Parintele Argatu-dansul povesteste ca s-a rugat sa descopere adevarul si Dumnezeu i-a raspuns ca nu este calendarul o dogma care sa afecteze mantuirea, un motiv de neascultare, asa ca cei care s-au rupt de Biserica pe acest motiv sunt foarte gresiti. La rusi, Athos etc nu se pune problema, pt ca la ei conducerea Bisericii a ramas asa. In plus, un calugar care a fost la Ierusalim ne-a povestit ca nu l-au lasat sa slujeasca impreuna cu ei pana nu a confirmat ca e pe stil nou, nu vechi. Mandria neascultarii i-a dus pe stilisti la multe devieri si lucruri chiar eretice, din cate stiu, considera ca preotii nostri nu mai au Har, deci tainele slujite de ei nu sunt valabile, de unde ajung sa boteze a doua oara si alte grozavii.
|
draga irina 77 as dori sa te intreb ceva dar o sa te rog sa nu te superi pe mine. Stii tu cumva cine a fost cel care s-a impotrivit prima oara schimbarii calendarului? Daca nu stii iti spun eu. Primul care s-a impotrivit schimbarii calendarului a fost Sf. Ierarh Calinic de la Cernica. Prin 1864 Cuza a convocat un sinod prin care cerea acest lucru. Sf. Calinic a iesit pe usa spunand: "eu cu cei de alta credinta nu ma voi insoti". Acum te intreb asa: ce cauta statuia lui Cuza in fata Sf. Patriarhii de la Bucuresti? ce cauta dracul la un loc cu Dumnezeu? ce cauta un mason in fata Casei lui Dumnezeu? ce au cautat atatia episcopi si preoti catolici la inscaunarea patriarhului Daniel? ce legatura este intre patriarhul Daniel si acesti eretici?
|
o fi fost cuza mason, dar a luptat sa faca bine tarii si cat de mare mason a fost, o singura manastire a scutit-o de secularirea averilor manastiresti si aceea era condusa de Calinic de la Cernica si cat de mason a fost a incercat sa faca bine tarii sale
|