Hm! Tocmai mi s-a confirmat banuiala ca multa lume, pesemne, ma considera o persoana neserioasa, delasatoare, perversa, mincinoasa, etc, care pentru a face ceea ce trebuie sa faca ( datoria) trebuie sa fie amenintata.... Iar mie oamenii care ameninta imi creaza puternice resentimente fata de persoana d-lor, ndiferent cine sau ce sunt si daca sunt indreptatiti sau nu. Din pctul meu de vedere mi se pare ca in majoritatea cazurilor imi fac o nedreptate amenintandu-ma si dandu-mi ultimatumuri; mi se pare o atitudine destul de agresiva si necivilizata si oarecum " bully" , de hartuire a celor mai slabi, care pot fi supusi si pusi la punct, facuti sa se conformeze prin atare metode....
Adica in conditiile in care mi-am platit chiria in fiecare luna, cm tarziu pe 20 si asta pt ca asa am convenit de comun acord sa o fragmentam, nu mi se pare cel putin politicos sa ma ameninte ca ma da afara pt simpluk motiv ca acum la ora asta nu am banii si nu pot preciza exact data si ora cand ii voi avea pe toti pt ca depinde numai si numai de vanzare care-o s-o am...
In fine, poate ar fi trebuit sa ma obisnuiesc ca asta e stilul de operare al persoanei respective, teroarea, dar chestia asta mie imi induce o stare de anxietate intensa, pe moment, imi tremura picioarele, nu mai ratonex, ma balbai in fata clientilor, care nu se arata deloc ingaduitori, daca mai pica si alti furnizori ma compromit si-n fata lor ( probabil de-acum au cam inceput sa creada ca e melodrama ieftina asta ca am fost amenintata ca ma da afara din magazin si o sa vand la coltil strazii sau vor trebui sa isi ia marfa inapoi, asta dc nu mi-o sechestreaza cineva, probabil asa spun toti clientii cand nu au chef sau bani sa isi plateasca datoriile), insa majorotatea furnizorilor m imbarbateaza ca lasa ca ei au incredere in mine, ca stiu ei ca io platesc mereu, fac la un fel, pe dracu-n patru si imi onorez datoriile....
Probabil persoana respectiva recurge la acest stil ( metoda) fie din obisnuinta, ca stie, a observat ca merge, mai ales cu persoane ca mine, fie ca asa a fost si ea la randul ei obisnuita de cei la care e datoare, ori ca e stresata la randul ei in acelasi mod de catre acestia...oricum speram candva ca lumea civilizata nu recurge la asemenea strategii de agresivitate primara, pot spune, de comuna primitiva-ev mediu, in cel mai bun caz...
( ma tem ca nu cumva frica sa ma determine si pe mine sa adopt o atitidine asemanatoare: sa las vorba la sefi, pt weekend, ca daca nu imi lasa bani de chirie ( dansii obisnuiesc sa ia banii care se fac pe weekend, si vin luni dim si nu gasesc bani la magazin, inchid si ma intorc frumos acasa, si ii las sa se spele pe cap- sa se descurce dansii cu proprietarii :) - sper totusi ca nu voi proceda asa, desi ar fi usor amuzant, vorbind dpdv mai ceva mai sadic- sarcastic)
Last edited by fallen; 11.09.2014 at 13:00:51.
|