Subiect: nunta mixta
View Single Post
Vechi 12.09.2014, 20:30:33
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Cati din astia cunosc? Ca eu fff putini. In chimb stiu multi nti-tei care se cred atei.
Am constatat de mult ca e o mare diferenta si in aceasta privinta intre realitatea de pe Internet si realitatea din raporturile fata catre fata. Astfel:
-pe Internet constat un numar urias de persoane din categoria "ateistilor militanti". Ei nu se mulumesc sa se straduiasca sa faca apologia ateismului, ceea ce ar fi, poate acceptabil. Dar indraznesc sa isi bata joc de Dumnezeu, sa Il injure pe Cristos, sa ia peste picior crestinii credinciosi si mai ales pe preoti. Acesti oameni sunt dezlantuiti si, cand vorbesc despre Biserica, parca ar face spume la gura. La toate comentariile nemoderate pe marginea articolelor de presa, ceea ce vad e o mare infectie: tembeli care arunca cu jegul lor in Dumnezeu si in aproapele, otravind mediul virtual

-in viata reala, nu am constatat (decat in cazuri izolate) aceasta ura, acest anticlericalism.

Care sa fie cauza ? Doua explicatii vad posibile (care nu sunt disjuncte): prima ar fi ca Netul atrage tot felul de animale umane. Oamenii care au cat de cat preocupari (nu zic spirituale, dar preocupati pur si simplu sa se instruiasca, sa practice sport, sa vada un film, sa citeasca) nu scriu atatea comentarii la articolele citite.

A doua ar fi ca anonimatul scoate la iveala realitatea din interiorul oamenilor si toata otrava irespirabila secretata de vintrele lor sufletesti.

Citat:
Cum se face ca mai marii din ortodoxie si bisericile sunt pline de icoane aurite, cruci de aur, straie cu fir de aur, toate sclipitoare si scumpe?
Dintotdeauna crestinii (si nu numai ei) au simtit nevoia sa ofere lui Dumnezeu si lacaselor Lui tot ce e mai bun, mai de pret, mai frumos. Cititi in Cartile Regilor cum era Templul din Ierusalim, pe care Poporul lui Dumnezeu l-a ridicat potrivit instructiunilor primite de la Dumnezeu.

Citat:
Banii folositi pentru toate alea, din toate bisericile, cred ca ar hranii saracii Romaniei o vreme...
Opera sociala a Bisericii Ortodoxe (ca sa nu mai vorbesc de cea a Bisericii Catolice) este imensa. Puteti gasi destule informatii in aceasta privinta. Nu cunosc nicio institutie a statului care sa cheltuiasca cu atata eficienta si buna chiverniseala pentru cei mai defavorizati, asa cum o face Biserica.

Citat:
Ma deranjeaza ca preotul predica despre cumpatare si saracie, dar daca te uiti in jur vezi numai lucruri scumpe in incinta bisericii.
Cred ca sensul celor predicate de preot nu este sa fim parcimoniosi cu cele alocate pentru inaltarea spiritului, ci sa fim astfel cu bunurile parelnice, acelea supuse ruginii si moliilor.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote