View Single Post
Vechi 15.09.2014, 01:24:10
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
. De unde ai dedus ca toata invatatura de pana atunci a Mantuitorului, cade, ramanand doar... sfatul de pe urma? TOATE invataturile Lui raman prin scrierile sfintilor apostoli, esenta credintei,
Pai ca restul invataturilor nu le vedeam exprimate cu atat putere in Biserica la fel cum apareau ele in Biblie.In schimb era exprimat cu putere maxima de catre Biserica frangerea painii .Si acest lucru ma deruta ,caci eu iubeam cuvantul lui Hristos si nu il gaseam ,decat partial in invatura Bisericii . Nu ca nu exista , ci faptul ca nu era pe prima pozitie ,pe prima pozitie fiind tainele , dogma despre treime sau alte aspect ale Bisericii

Acum insa incep sa inteleg ,recunosc ,si cu ajutorul vostru . Euharistia pare a fi punctul de legatura intre Biblie si Biserica ,de aceea primii credinciosi 'se ocupau cu frangerea painii si cu rugaciunile' . Ea cuprinde multe aspecte : trup,frangere,sacrificiu,renastere ,simplitate ,har, palpabil , taina , unire , transfigurare ...
Probabil ca dupa ce se suie aceasta treapta,ajungi si la intelegerea mai profunda a Cuvantului .

Citat:
Pai de ce vrei tu invers?
Ca asa sunt eu mai invers,nu ai inteles :)?
Pentru ca aspectele normale,ale legaturii tainei cu Biblie le cunosteam si eu deschizand orice carte de dogmatica, Mihnea a facut efortul de a mi le reaminti.Si nu am nici o problema in a le accepta Insa nu aceea problema ma afecta.
Eu acceptam legatura tainei cu Biblia,adica acceptam taina, dar nu intelegeam primordialitatea acestei taine ,caracterul ei de a excliude de la mantuire pe cel care nu o practica
Reply With Quote