Mi-au placut discutiile pe tema asta. Pentru mine locul primordial in viata unei femei este familia. Rostul femeii, asa cum spunea Marius_Daniel este de a fi sotie si mama, de a da viata, de a se bucura de copiii ei, de a incerca sa-i educe dupa cum o va lumina Dumnezeu, de a fi feminina si de a-i aduce bucurie si implinire sotului sau. Stiu ca vorbesc in necunoastinta de cauza, fiindca nu am inca familie. Poate o sa ziceti ca de aceea vorbesc atat de ideatic.
Eu una cred ca daca ne punem nadejdea ca Dumnezeu ne va ajuta sa fim sotii si mame, asa va fi. Si poate ne va da sa avem si familie si cariera. Legat de cariera, exista meserii care-ti permit sa fii mai mult timp acasa - invatamant, cercetare, etc. Da, banii nu sunt ca intr-o firma multinationala, dar exista alte satisfactii...un copil care-ti zambeste si te strange in brate, apoi mai multi copilasi care se joaca impreuna, o educatie mai buna, o comunicare mai buna, apoi bucuria pe chipul sotului tau, etc.
Eu cred ca invatam multe langa copii: rabadare, recunoasterea neputintei, rugaciunea pentru celalalt, daruirea, privegherea, intuirea problemelor celuilalt, etc. O scoala de viata. Si cu fiecare copilas, inca o scoala, inca o diploma in ceruri...asta da cariera, nu?!
|