Subiect: Card de sanatate
View Single Post
Vechi 18.09.2014, 11:05:09
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Pentru ca este o noua mega-țeapa in domeniul sanitar;
Depinde, nu putem stii pana cand nu se va dovedi.

Citat:
Pentru ca este anti-national prin scop si prin cheltuirea banilor personali si publici;
Orice sistem devine bun-national sau anti-national in functie de cum este folosit.
Pt ca sistemele sunt unelte.La fel cum este si cutzitul.Poate fi folosit pentru
a face mancare(si atunci este o unealta care te ajuta sa te hranesti) dar poate
fi folosit ca arma alba(si atunci este o unealta prin care devi potential puscariabil)

Citat:
Pentru ca este imposibil, tehnic si legislativ, sa aiba valabilitate in afara Romaniei;
Din punct de vedere tehnic este posibil.Totul se poate face prin modificarea anumitor parametrii
din modulul de analiza si control , implementat ca parte componenta al agentului software.
(vorbim aici despre sisteme software distribuite, o ramura a inginerie software, foarte interesanta, dupa parerea mea)

Citat:
Pentru ca un card de sanatate este un instrument financiar specific unor societati de asigurari private de sanatate;
Cardul poate deveni un instrument de plata, numai daca diferite sisteme software se unifica.
(Sistemul de plati cu cardul si Sistemul de gestionare al pacientilor)

Citat:
Pentru ca de la un pret de cost de maxim 0,3 euro se va vinde cu aproape 3 euro;
Pai plasticul cardului costa 0.3 euro iar configurarea memoriei cardului poate ridica la 3 euro.Este perfect normal.

Citat:
Pentru ca se va vinde la aproximativ 15 milioane de cetateni, ceea ce inseamna un profit probabil de aproximativ 30 milioane de euro;
Pentru ca in afara acestui profit va mai aparea unul din obligativitatea cumpararii a aproximativ 30.000 de cititoare de carduri de catre medici, cabinete medicale, spitale;
Pentru ca va trebui cumparat si un soft special pentru aceste echipamente si pentru transmiterea datelor de la unii la altii;
Pai astea sunt partile componente(distribuite) ale sistemului.Una nu poate functiona fara cealalta dpdv logistic(si nu tehnic)

Citat:
Pentru ca s-au cheltuit in ultimii 10 ani cel putin alte 100 milioane de euro cu achizitii de calculatoare, servere si transmisii de date la casele de sanatate, cu eficienta aproape zero;
Aici ar trebui data publicitatii o analiza calitativ-cantitativa despre acest lucru, de catre o firma de audit specializata in managementul calitatii, pentru a putea sa tragem
concluziile corecte.

Citat:
Pentru ca reprezinta o maxima intoxicare si o mare manipulare, fiind prezentat ca un instrument extrem de util pentru cetatean, desi in realitate este instrumentul prin care se incalca flagrant drepturile fundamentale ale omului si demnitatea umana;
Nu inteleg cum o bucata de plastic, pe care o poti arunca oricand poate sa-ti lezeze drepturile fundamentale si demnitatea umana.
NU pricep legatura dintre demnitatea umana si o bucata de plastic.

Citat:
Pentru ca se doreste incalcarea agresiva a intimitatii relatiei profesionale pacient-medic si confidentialitatii actului medical, dand posibilitatea accesarii abuzive si ilegale a unor date personale;
Inainte de a fi cardul, sa stii ca autoritatile puteau consulta fisa individuala a pacientului daca doreau,in scopul de a creea statistici.Acele statistici apoi sunt folosite
pentru a vedea distributia bolilor in societate si ce masuri trebuiesc luate pentru a stopa eventualele epicentre de epidemii, etc.
Chestia asta era valabila si pe vremea lui Ceausescu.La baza este un sistem preventiv, prin ale carui indici informeaza autoritatile despre starea de sanatate a populatiei, pe zone
geografice, grupe de varsta, grupe de manca.In urma rezultatelor unui astfel de sistem, ministerul muncii clasifica grupele de risc, si pe baza grupele de risc se calculeaza si pensia.
Chestia asta se facea si inainte, dar avansa greoi din cauza faptului ca datele trebuiau sa fie prelucreate manual.Acum lucrul manual s-a inlocuit cu putere de calcul.In rest este
acelasi sistem vechi chiar de dinainte de Ceausescu.

Citat:
Pentru ca, astfel, se incalca dreptul constitutional la viata intima, familiala si privata;
Cum imi incalca o bucata de plastic dreptul la viata intima ?

Citat:
Pentru ca incearca sa reduca activitatea medicala la o activitate strict finaciar-contabila, in care pacientii ar reprezenta doar statistici, cifre si fluxuri de capital;
Breaking-news: de cand primesti CNP-ul pe buletin devi o statistica.Dpdv al unui sistem de analiza, tu esti CNP-ul cu numarul cutare.Iar CNP-ul era si pe vremea Romaniei Interbelice
din cate cunosc eu.Si esti o statisca si pt sistemul de evidenta al populatiei(politie), sistemul de salarizare, sistemul de plati si obligatii(ANAF-ul)
sistemul de pensii si asigurari sociale(CNSAS-ul)

Citat:
Pentru ca fiind cetatean roman, prin lege, esti asigurat obligatoriu in sistemul asigurarilor sociale de sanatate, ceea ce face inutil orice document care sa dovedeasca aceasta calitate;
Pentru ca aproape toate datele consemnate pe acest card sunt datele din cartea de identitate;
De fapt acest card functioneaza ca o redundanta in cazul in care iti pierzi sau ti se fura bulentinul.
Modul clasic, era sa te duci la politie, sa dai o declaratie, apoi sa dai anunt ca ai pierdul bulentinul, apoi sa-ti faca politia o adeverinta provizorie, dupa care sa astepti
o luna pana iti vine noul buletin, apoi sa te duci iarasi la politie ca sa-l ridici.Lucruri de rutina care iti mananca din timp.

Citat:
Pentru ca este prevazut cu un cip, ceea ce va alimenta in permanenta suspiciunea despre adevaratele performante si scopuri de utilizare ale acestuia;
Aici depinde daca cipul vine cu memorie EPROM sau memorie NAND.Dar nici autorul nu stie chestia asta.
Adevaratele peformante ? Dar imi doar un card de plastic nu-mi da un laptop cu un core i7 si 32 GB de RAM + SSD de 120 GB :))

Citat:
Pentru ca identificarea unui asigurat se realizeaza extrem de simplu prin datele existente in documentul national de identitate (carte de identitate, certificat de nastere – CNP), nefiind necesara emiterea unui alt cod national de asigurat de sanatate;
Eu am vazut la lucru acest cod-national-de-asigurat de sanatate.De obicei el nu este public dar este legat de CNP.
Este un instrument foarte util daca vrei sa verifici on-line daca esti asigurat sau nu.

Eu cand am fost la spital, noaptea sa-mi fac vaccinul anti-tetanic, tipa aia mi-a cerut CNP-ul.L-a introdus in SIUI(Sistem Informatic Unic Integrat) si sistemul
i-a spus ca sunt asigurat.In baza aceasta mi-a facut vaccinul anti-tetanic gratis. Altfel trebuia fie sa platesc 80 de lei(pt ca e de import) sau sa ma duc
noaptea acasa sa iau documentele doveditoare de asigurat dupa care sa ma intorc inapoi la spital , in aceiasi noapte( wich is stupid )
Oricine poate sa consulte daca este asigurat sau nu, SIUI se afla la urmatoarea adresa:

http://siui.casan.ro:82/Asigurati/

Introduci acolo CNP-ul, si vezi daca esti asigurat.Daca nu figurezi ca esti asigurat ,desi din salariul ti se retine taxa pe asigurare medicala, atunci tu ai problema
cu patronul, pt ca de fapt nu ti-a platit asigurarile medicale si sociale, adica te fura.

Citat:
Pentru ca grupa de sange si Rh-ul trebuie consemnate pe cartea de identitate;
Acesta chestie este veche de cand lumea.Eu cand aveam buletin din ala, tip carticica(la 14 ani,asta a fost primul meu buletin) mi-am trecut in bulentin
RH-ul si grupa de sange, astfel incat daca suferi un accident in care pierzi sange, paramedicul se uita in bulentin si vede grupa de sange si RH si-i
instiinteaza dinainte spitalul sa-i rezerve, o anumita cantitate de sange, astfel incat cand ajungi la spital sa nu mai piarda timpul sa-ti faca analiza
de sange, timp in care tu pierzi sange.Daca ai pierdut deja mult sange pana sa ajunga paramedicul, s-ar putea ca timpul pierdut la spital pentru a-ti
face analiza de sange(in cazul in care nu este trecuta in buletin) sa fie un timp crucial , in care sa mori,tocami pt ca ai pierdul prea mult sange.
Atunci cand pierzi sange, orice secunda intarziata a transfuziei este cruciala.
Reply With Quote