View Single Post
Vechi 18.09.2014, 12:04:52
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Iar daca zici ca "nu stii" invatatura Bisericii, ce Dumnezeu nu stii?
Eu nu stiu MAI BINE decat stie Biserica si arhiereii.
Eu stiu si Evanghelia si Canoanele si Sinoadele si pe Sfintii Parinti.
Probabil ca pe toate acestea le stiu mai bine decat tine.
Dar NU mai bine decat le stiu Biserica, Arhiereii, sau Duhovnicul meu.
Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Poate ca exagerezi foarte foarte mult in dorinta ta de a justifica o "ascultare" fata de Biserica si arhierei. Nu vei da seama in fata lui Hristos pentru tine ? Daca tu dai seama pentru tine in fata lui Hristos atunci ar fi bine sa ai si cap sa gandesti si sa bagi suficiente in cap.
Iti dai seama ca discursul asta il au toti sectarii, toti cei care se impotrivesc preotilor si Bisericii?

Sfantul Ignatie al Antiohiei dadea urmatoarea indrumare: "Ascultati toti de episcop ca de Hristos, iar de preoti ca de apostoli. Fara episcop nimeni sa nu faca ceva din cele ce tin de domeniul bisericesc. Unde este Episcopul, acolo trebuie sa fie si ceata credinciosilor".

Dar daca tu vrei sa faci dupa capul tau, dupa cum iti dicteaza tie ratiunea, fa cum crezi! Gandeste-te totusi ca noi nu suntem infailibili. Eu cred ca ierarhia Bisericii este coloana vertebrala a trupului lui Hristos. Pe razvratiti, pe nesupusii randuielii, Hristos ii aseaza in randurile celor mai pacatosi. "Cel ce nu asculta nici de Biserica sa-ti fie ca un pagan si vames" (Matei 18,17).

Cu mentalitatea ta, fiecare credincios e un mic papa infailibil, care hotaraste dupa mintea lui cand arhiereii si Biserica fac bine si cand nu.
Reply With Quote