View Single Post
Vechi 21.09.2014, 19:29:18
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Am citit scriptura, si mi-am dat seama ca daca o interpretezi literal, atunci nu intelegi nimic din ea.

Apocalipsa mi se pare ca este o carte care nu-si are locul in Biblie, mai ales in noul testament. In primul rand, cine este acest Ioan Teologul? De ce trebuie sa luam viziunea lui ca fiind adevarata?

In zilele de azi, daca cineva are o astfel de viziune, ori este doar un vis, ori il trimitem la spital...

Faptul ca oamenii au reusit sa creeze viata artificiala este un mare lucru, si arata cat de frumoasa este natura prin simplitatea ei.
Ma dezamagesti. Tu de samani ai auzit? De Whitley Strieber? De Edgar Cayce? Nu sunt crestini. Si da, au intilnit diverse Lumi si diverse Fiinte.
Faptul ca omului i s-a dat asa o stapinire ar trebui sa te/ne ingrijoreze: suntem, ca specie, apti de autorestrictie, sau cu un termen mai simplu, de ponderatie? Nu. Aproape deloc. Fii critic si obiectiv, daca nu esti total innecat in sucul autogenerat al militantului agnostic/ateu: pe lumea asta, chiar mai perciulos decit baietii jihadisti, maoisti sau neofascisti, exista fanatismul banului si al unui antropocentrism la marginile narcisismului psihotic. Ia combina consecintele lor pe termen mediu si lung, fa o proiectie, si suprapune-o peste realitate: zi ce vezi. Eu, unul, vad o planeta distrusa, condusa cu mina de fier de un nucleu-loja de supraoameni augmenetati nanocibernetic si posedati ocult. Natura vie demult distrusa si substituita cu porcarii de-ale lor. (de ce? sa iti dau un exemplu: cainii care urla sau pisiscile care devin speriate cind apare un "ozene"/"ei"., Ei, un animal cu sensibilitatea sanatoasa neliminata genetic se va uita blazat la Cenusii sau la alte morfe de draci bantuind Pamintul). E clar?
Ce se va intimpla cu corespondentii din viitor a ce suntem acum amarastenii de clasa medie si de jos? Roboti, golem, microcipati, hibrizi om-orice, some, etc. Intreaba-l pe oaie cugetatoare; el mai documentat decat mine pe aceste chestiuni.
Incearca sa nu mai fii antropocentriceste opac in, iarta-ma, halul asta.
Omul, masura tuturor lucrurilor? Cu siguranta, nu omul cazut.
Reply With Quote