Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Asta am observat, întrebarea mea se referă la consistența cunoașterii. De unde știi că înțelegi corect și profund învățătura Bisericii, scrierile Sfinților Părinți, canoanele (a căror bună aplicare o garantează chiar episcopul)?
|
Aprofundarea învățăturii diferă de căutările și credința fiecăruia dintre noi. Ceea ce căutăm, Domnul ne va descoperi. Și avem dreptul, când avem o nelămurire, să fim rezervați și să cerem mai multe păreri. Însă, nu avem dreptul să corectăm noi preotul, să organizăm grupuri care să se ridice împotriva lui sau împotriva conducerii Bisericii.
Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Părintele diacon Ioan Ică jr. s-a înhămat la muncă de zeci de ani ca să cartografieze sumar Tradiția Bisericii, și tot rămân multe pe dinafară. Nu-ți ajunge o viață să o străbați de la un capăt la altul în pas alergător, darmite să te autoproclami o instanță a Tradiției competentă în evaluări atât de complexe.
|
Am citit o singură carte în care apare numele pr. diac. Ioan Ică Jr. și a fost suficient să am rezerve în a citi alte cărți în care apare acest nume. E vorba de cartea
Sfinții Părinți despre originile cosmosului și omului în care Dr. Kolomiros încearcă să arate că Sfânta Scriptură și învățătura Sfinților Părinți sunt compatibile cu teoria modernă a evoluției. Dacă îl citim pe părintele Serafim Rose, întâlnim o cu totul altă interpretare a Cărții Facerii bazată, de asemenea, pe scrierile Sfinților Părinți. Două cărți care citează din Sfinții Părinți, dar care sunt contradictorii. Cum aflăm în care din cele două cărți e adevărul?