Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu
Tu, cel putin prin impresia generala, DACA mai detii un "talant", (retine, DOAR UNU', nu mai multi), acela NU este de a-i aduce pe cei rataciti la credinta, fiindca deocamdata chiar tu ai ratacit cararea. Da, cei ce apar in viata ta, intr-un fel sau altul (colegi de serviciu, parteneri de conversatie intr-un tren sau mijloc de transport, etc) le poti raspunde doar atat cat iti ingaduie Dumnezeu. Ceea ce nu stii, nu vorbi.
Sa nu-ti permiti vreodata nici in gluma sa-ti risti "talantul", pentru nimeni si nimic in lume, fiindca esti o victima impardonabila, cu mult mai reala decat sunt naivii care se incumeta sa castige la "alba-neagra"!
Ca sa fii "Semanator", trebuie mai intai sa primesti acele "seminte", dupa care sa fii cu mare bagare de seama unde le semeni. Daca aruncam "margaritare porcilor", nu porcii sunt vinovati ca ne calca si pe noi in picoare, ci propria noastra naivitate ca suntem in masura sa facem asta!
|
Citat:
daca "mila" aceasta de drum se masoara in numarul de pahare baute avem o mare problema de intelegere.
|
Okei, am invatat lectia, pot zice o suta de lucruri , ca unii oameni tot ce vor ei inteleg .Se leaga de un aspect care il socheaza mai tare, si nu mai vad deloc ansamblul a ce spui .
Un singur cuvant ,o idee rupta din context , ajunge pentru a o lega de o anumita opinie crezuta de ei, si e de ajuns pentru a cataloga un om .
Iti fac usor cu degetul ca ai gresit,fara ca uneori sa mai si spuna de ce.
Oricum eu apreciez feedbackul ,inseamna ca pe undeva vorbesc prea mult si prea in plus.
Nici macar nu aveam in plan sa vorbesc despre acest subiect , a ceea ce facem in practica.
M-am lasat doar purtat de conversatie. Sa zicem doar ca e un subiect la care nu am primit raspunsuri alternative viabile, ci doar de a te feri de ceilalti,cand crezi ca pacatuiesc.
O sa ma gandesc la opinia voastra, macar ca sa va inteleg.
Inteleg situatile extreme la care se referea dobrin,lupta cu energiile negative, repulsia dansei fata de alcol , asa ca inteleg ca aveti o parere bine formata depsre ce e rau sau trebuie evitat.
Imi pare rau daca vi s-a parut ca am incercat sa va zdruncin aceste convingeri , nu asta e telul meu,nu vreau sa schimb pe nimeni. Am propriile mele convingeri ,si de aceea mi se pare uneoori ca si ceilalti le au,si ca ma inteleg .