Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r
Nu stiu ce intelegi tu prin evolutionism, de fiecare data am problema asta. O fi o teorie incompleta, nu contest, dar este prin contrast creationismul in vre-un sens complet? Am tot vrut sa intreb cum se explica de pilda, formarea continentelor in paradigma creationista.
|
Ma refeream la credibilitate;in ambele teorii ,la un moment dat,trebuie SA CREZI ceva ce nu poate fi demonstrat ,deci ajungi la urmatoriul criteriu de departajare:care din cele 2 teorii are o probabilitate mai mare sa fie adevarata,in virtutea a ceea ce cunoastem si putem demonstra ACUM in laborator.Fiecare om face analiza si decide:crede in oamenii de stiinta,crede in mintea sa care decide (pro/contra/nu stiu/),crede in alt sistem de referinta (Dumnezeu). Cand se ciocnesc 2 sisteme de referinta omul trebuie sa aleaga care e adevarat,caci nu poate crede ca 2 lucruri contradictorii (sau aparent contradictorii,dar el inca nu stie asta) sunt adevarate in acelasi timp.Exista lupta interioara si apoi decide care e adevarat.
"
Codul genetic s-a construit singur de-a lungul miliardelor de ani" e o credinta din punctul meu de vedere,altii pot considera ca e o realitate.Unde exista o credinta,deja intra in scena ALTE CRITERII SUBIECTIVE,PREFERINTE,prin care decidem ,pur si simplu, ce alegem sa credem ca e adevarat,de exemplu sa credem ca adaptarea la mediu in cadrul aceleiasi specii e dovada ca intr-un timp mai mare se depaseste bariera speciei si devine o alta specie diferita de cea din care a provenit.