Nu, draga mea, botezul e cand e mic, la 7-8 ani e prima comuniune, adica impartasanie a copilului ( precedata de cateheza si prima spovedanie)
Daca majoritatea de acolo sunt catolici, poate ca asa e cel mai bine pt copil, caz in care indiferent daca il boteaza acolo sau in tara, botezul se va face ntr-o biserica catolica. Ideal ar fi atunci casi nassul copilului sa fie tot catolic, tu fiind ortodoxa nu ai avea cum sa-l inveti credinta catolica...
Insa, de ce am facut eu sapaturi in aceasta sectiune: a venit la noio proaspata bunica, a carei fata e cununata catolic si va boteza si fetita tot la ei. Bunica zicea " lasa ca e mai bne ca nu o scufunda"... iar eu i'am zis ok, insa vedeti ca nici nu o vor impartasi pana la 7 ani...la care dansa parea destul de ne-convinsa... zicea ca o alta bunica, dupa ce a fost botezat copilul catolic, l-a dus si l-a mai botezat odata si ortodox (?).
Oare daca s-ar duce cineva cu copilul la biserica ortodoxa, totusi preotul l-ar impartasi daca ar sti ca e botezata catolic? Sau nu s-ar baga in reglementarile celorlalte confesiuni ? Sau poate doar in caz de maxima urgenta, pericol de moarte, etc, cand numai conteaza in ce religie a fost botezat crestinul ( sau conteaza totusi, daca botezul a fost fotusi in numele Sfintei Treimi de ctre un preot hirotonit, purtator de har ( adica nu protestant sau alta secta)etc, iar daca nu, fiind necesar intai asta, si apoi sf impartasanie, macar in ultimul ceas? Sau dacapreotul e chemat la spital de exemplu, la un muribund, si nu stie nmeni ce religie are acesta, ce poate face pt el?
Last edited by fallen; 25.09.2014 at 18:49:30.
|