View Single Post
Vechi 27.09.2014, 09:49:10
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Oare tu te aștepți ca faptele bune să fie trâmbițate?
Sau poate vrei să citim în ziar la rubrica "fapte bune": astăzi, în localitatea cutare, la ora cutare, creștinul cutare a făcut miluință dînd unui cerșetor un covrig/o pereche de ghete/o pătură de lână".

Acum vin și eu cu o observație: am observat, ca o caracteristică permanentă a predicilor Patriarhului nostru, apelul neîncetat la miluință, la ajutorarea aproapelui. E vorba despre Patriarhul Bisericii Ortodoxe. Și alte fapte bune recomandă Patriarhul, constant: rugăciunea, postul, îngrijirea bătrânilor, studiul Scripturii etc. De aici eu înțeleg că în Ortodoxie nu e despărțitură între dogmă și faptele bune. Ci firescul raport de continuitate.
Nu e vorba de a anunta fapte concrete ,caci asta ar fi lauda desarta. E vorba de a incuraja ,de a exrpima in ceea ce zici ,importanta acestor fapte,asa cum iata ca o face si Patriarhul. Daca ai fi in locul patriarhului,si te ai gandi ca ceilalti subinteleg ca trebuie fapte,si nu ai mai vorbi depsre ele, oare discursul tau ar mai fi de folos oam enilor ?
Pune faptele pe primul loc la fel cu al credintei ,da-le o mai mare importanta in discursul tau,incearca sa le si aplici cu ceilalti,si atunci va fi o continuare fireasca si plina de har a credintei tale,care nu se indoieste nimeni ca o ai
Reply With Quote