Citat:
În prealabil postat de mirela.t
Cu un singur lucru nu sunt de acord, acela din final cu pandativul pe care să scrie "do not resuscitate". Cunosc persoane care au supravietuit cu succes unei astfel de interventii si au trăit bine mersi ani de zile după aceea, fără niciun fel de spitalizare.
|
Se afla intr-una din urmatoarele situatii:
-au avut un noroc chior, fiindca medicul (sau alta persoana calificata) era acolo. De exemplu, au avut un stop cardiac in timpul unei operatii si tocmai atunci anestezistul nu era la fumat, ci la capul operatului, cu ochii pe monitor.
-resuscitarea nu a fost, de fapt, necesara. Moartea clinica nu a avut loc. In asemenea cazuri, nu putem vorbi de "resuscitare".
-a fost vorba de o situatie exceptionala, precum inec (in apa rece) sau sau electrocutie (traznet, etc), cand creierul poate rezista minute si chiar zeci de minute.
In toate celelalte cazuri resuscitarea nu are sens. Rezultatul este o leguma umana, care poate servi numai pentru prelevare de organe. In special cand e vorba de cineva aflat in stadiul terminal al unei boli incurabile, masurile eroice nu au sens. Chiar daca pot prelungi viata cateva zile, nu pot da viata zilelor...