Citat:
În prealabil postat de tot-Laurentiu
O întorci ca la Ploiești! Se referă la Biserica dinainte de marea schismă, se înețelege clar din context despre ce este vorba, pentru cine vrea să înțeleagă. Părintele Arsenie s-a folosit de terminologia care se utiliza în facultățile de teologie de la acea vreme. Dacă nu a folosit un limbaj mai tăios în această privință, ținând cont de situația Bisericii Ortodoxe din Ardeal la cea vremea și de regimul comunist, nu înseamnă neapărat că era eretic așa cum afirmați voi. Sf. Justin Popovici nu a trăit în Ardeal.
Nu știu de ce, dar am impresia că ești una și aceeași persoană cu cristig. Cum se face că, de fiecare dată, vă nimeriți amândoi deodată pe forum?
Ai grijă că râvna necontrolată și fără dreaptă socoteală te poate duce la paranoia !
|
1. Sicer sa fiu nu-mi amintesc de cristig, poate am mai vorbit, dar nu mai stiu.
2. Nu se refera la trecut pentru ca verbul e la prezent. Biserica e unificata, nu trebuie sa se unifice. Din contex se intelege o Biserica Universala, din care fac parte si BO si BC. Parintele poate fi scuzat, acestea erau ideile din acea perioada. Sa nu uitam ca si alti duhovnici d ela noi nu au stiut exact care e situatia, din cauza a aceea ce propovaduia Patriarhia Ecumenica si ierarhii (in privinta catolicilor).
3. Totusi, stim de picturi.
4. Eu nu am zis niciunde ca Parintele ar fi eretic, dimpotriva, am spus ca e probabil sa fie sfant.
5. Ce importanta are ca Sfantul Iustin Popovici nu era in Ardeal? Era ortodox, putea sa fie si in China.