View Single Post
Vechi 15.01.2008, 11:51:15
cod_gabriel cod_gabriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Daca nu cumva este vorba de Iosifet... acel Iosi
se intzelege ca e vorba de 4 femei, 1 Maica Precista care privea de aproape, shi 3 care priveau de departe MMagdalena, Maria lui Cleopa shi Salomeea (maica fiilor lui Zevedeu) shi probabil fusesera de fatza la sfanta rastignire a Domnului sf Ioan, sf Matei shi sf Marcu (acesta poate ca era copil).... unii spun ca doar sf Ioan a mai ramas de fatza caci ceilaltzi s-au risipit.
Nu exista nici un Iosifet in Noul Testament si un singur Iosafat, prin genealogia lui Iisus, si asta inainte de robia babiloniana.
Nu prea se intelege ca e vorba de patru femei. De fapt, nu se intelege deloc, pentru ca Maria Magdalena apare in toate trei versetele - atat in Ioan 19:25 care vorbeste despre ele ca stand langa cruce, cat si in celelalte doua, in care se spune ca stateau la distanta.
Inclin sa cred ca nu e o contradictie, cum pare la prima vedere, ci e vorba de momente diferite si ipostaze diferite.
Maica Domnului apare in scena rastignirii doar in Evanghelia dupa Ioan. Dar cine era Ioan? Ioan era ucenicul cel iubit, caruia Iisus i-a dat in grija pe mama Sa inainte de a muri:
"26. Deci Iisus, vazand pe mama Sa si pe ucenicul pe care Il iubea stand alaturi, a zis mamei Sale: Femeie, iata fiul tau!
27. Apoi a zis ucenicului: Iata mama ta! Si din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine."
Deci probabil Ioan era apropiat sufleteste de Maria mai mult decat ceilalti apostoli, motiv pentru care i-a stat alaturi la moartea Fiului Sau.
Si asa am ajuns la cele doua versete - cheie, pe care le-am citat mai sus, Ioan 19:26 si 19:27.
Iisus isi da mama in grija lui Ioan.
[size=4]"Si din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine."[/size]
Este de conceput asa ceva in cazul unei femei maritate si cu copii?
Nu numai ca nu avea alti copii, dar cred ca era si vaduva.

Reply With Quote