View Single Post
Vechi 04.10.2014, 02:10:31
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
După așa o frumusețe de analiză, îți vine să taci; pentru că orice ai spune va părea o prostie.
E doar o opinie, așa cum înțeleg eu politichia noastră autohtonă. Mi-am vărsat și eu oful, că pe tema asta nu prea am parteneri de discuție, întrucât evit discuțiile pe care le găsesc de mult inutile. Din păcate, poate.

Iar tăcerea ta ce poate să însemne, decât înțelepciune.
Și sigur că va părea o prostie, în contextul postării mele. Va părea doar, însă nu va fi. Dar dacă treci peste amărâta mea cugetare și iei alte repere, mai de Doamne-ajută, nu va mai părea o prostie ci va părea ceva cu scaun la cap, cum scrii de obicei.

Acum e momentul să spun că regret intervenția mea. Nu mă pricep la politică, nu mă mai preocupă de pe vremea când eram consilier la PL-AT. Adică de exact 25 ani.
Astăzi mai degrabă mă miră că noi creștinii, care avem atâtea lucruri creștinești de învățat și de împărtășit, iată că ne chinuim tocmai cu politica. Credem că e mare lucru să chibzuim bine pe cine alegem. Depunem energie și consumăm tot fitilu cugetării cu politichia. Așa să fie bine? Asta-i treaba noastră?
Eu tot mai visez, ca un romantic, vremea când creștinii își vor vedea de singura politică creștinească: a lui Dumnezeu. Restul e treaba lumii și a celor din Biserică însărcinați să cultive relațiile cu Statul și cu toată puterea lumească.
Duhul lumii și duhul politichiei, ce folos ne pot aduce? Eu tot caut unul dar nu găsesc decât prilej de neliniște și distragerea gândului de la cele cu adevărat folositoare.
Îmi cer iertare pentru opinie, aș fi vrut să fiu mai în ton cu interesul arătat pe topic, dar nu pot. N-o să mai revin. Înțelepciune la urne, tuturor!