Subiect: Purgatoriul
View Single Post
Vechi 05.10.2014, 15:22:09
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Păcatul meu nu sparge fereastra lui Dumnezeu. Ca urmare, simțământul de vinovăție pentru spargerea ferestrelor e fără obiect. Domnul nu voiește să mă simt vinovat că i-am adus vreo lezare, direct și indirect, ci voiește să mă simt implicat în Iubire, într-o relație de iubire care pe mine mă împlinește iar pe El Îl mulțumește.
Nu e nevoie să mă îngrijorez de urmele cuielor. Ele fac parte din manifestările vieții. Doar cine e mort nu lasă urme. Odată ce cuiul păcatului a fost scos, tot ce am de făcut e să mulțumesc Domnului pentru harul pocăinței și să continui, cu mai multă luare aminte, să îmi prelucrez lemnul, făcîndu-l, cât se poate, să înflorească și să rodească.
Lemnul creștinului nu e mort, el e viu, lemn de măr altoit, iar rănile pe care țăranul - cu înțelepciunea lui moștenită de când Dumnezeu umbla pe pământ - le-a făcut, dintr-un motiv sau altul, lemnului - se vor umple cu vremea, cu mersul firesc al creșterii pomului, cu puterea vieții. Pomul iubește viața, chiar rănit fiind. Nici un măr nu va fi de folos dacă, în loc să-și vadă de flori, de răcoare, de roade, se va opri să filosofeze pe marginea urmelor cuiului. (Pesemne că smochinul acela era filosof...)
În mărul meu de la țară am bătut multe cuie. Ca să îmi leg culmea de rufe și să fac o căsuță pentru vrăbii și pițigoi. Te asigur că și anul acesta a dat o recoltă bună, în curînd voi face o plăcintă pe cinste din merele copacului meu găurit. Nu-și pierde vremea pomul cu găurile cuielor, ci se dedă rodirii.
Filosofii, însă, pot dezvolta și teoria cuielor, că nimic nu e mai gustos pentru ei decât o teorie nouă. Ei rodesc inovații și teorii cristaline. Noi rodim mere și răcoare în frunzișul nostru vâlvoit de vânt... Când vă va fi foame și veți avea nevoie de aroma unui măr de-al nostru, adevărat, poftiți la masă. Voi ne veți amuza cu filosofia cuiului și a geamului spart, noi vă vom răcori și bucura cu merele: Ionatan, Golden, Parmen Auriu... ș.a.m.d.

.................:)

Last edited by Ioan_Cezar; 05.10.2014 at 18:13:06.
Reply With Quote