Citat:
În prealabil postat de aubergine
Si la noi in Arad, nu numai in Bucuresti sunt profesori de toate religiile. Pai lumea ar trebui sa se informeze, nu sa astepte mura in gura, sa isi afle drepturile. Ignorana nu e o scuza. Cauta si vei afla, dar daca nici nu vrei sa cauti... Vai, dar ce mai ii cainati pe saracii baptisti! Si ce e rau ca fac religie ortodoxa, ca doar nu li se zic lucruri rele, nu afla nimic rau, numai de bine sunt invatati. Si eu am fost cand eram atee si la baptisti la ora de religie si la ortodocsi si la catolici si nu am patit nimic, sa stiti, si asta s-a intamplat mai demult, nu in prezent. E o parerere personala ca, dintr-o data ati devenit o mare aparatoare a minoritatilor, nu inteleg pentru ce scrieti unele lucruri, numai ca sa va aflati in treaba si ca sa va contraziceti fara rost, de dragul contrazicerii, am impresia. Daca ati fi baptista sau penticostala as intelege, dar asa, ce rost are sa va erijati in apararea unor oameni care nici nu si-au exprimat o parere pana acum?
Nu sunt chiar asa de proasta ca sa nu stiu ca se preda biologie, anatomie, zoologie si ce o mai fi, dar explicatia care se refera pentru aparitia lumii, originea vietii sa nu imi spuneti ca nu e indoctrinare ateista. Stiti foarte bine din punct de vedere stiintific cum se considera vechimea lumii acesteia si stiti la fel de bine ca, pe baza Bibliei nu se ajunge la aceiasi concluzie.
|
Sunt o "aparatoare" (dca asta e cuvantul...) a minoritatilor tocmai pentru ca in tara asta minoritatile sunt a naibii de discriminate. Si aici nu ma refer in principal la minoritatile confesionale, ci la tot ce tine de minoritati... Si nu am devenit dintr-o data; asa sunt in general; daca eu cred in Dumnezeu, asa, la nivelul meu, asta nu inseamna ca trebuie sa-i discriminez pe cei ce nu cred sau pe cei cecred in alt Dumnezeu sau in alti zei; oamnii sunt tot oameni, la fel am aparut toti, indiferent prin ce "metoda"; fie ca ne convine, fie ca nu, suntem "din acelasi aluat".
Nu, nu invata nimic rau baptistii la religie (ortodoxa), dar uite ca nu toata lumea gandeste ca tine. Si eu am avut in clasa reformati care au facut religie ortodoxa la scoala (din lipsa de profesori pentru ei), dar care nu au avut absolut nimic impotriva, ci ciar s-au implicat la ore.
Da, ok, biologia invata "teoria" evolutiei; pai daca este indoctrinare religioasa trebuia sa apara si indoctrinare ateista (eram ironica aici). Invata ambele "metode" ale aparitiei vietii, si?! Care ar fi problema? Credeti ca la asta se rezuma bilogia? la teoria evolutiei? Sincer, din ce am facut la scoala legat de asta (presupun ca am facut ceva, totusi) eu personal nu-mi amintesc nimic... in schimb imi amintesc foarte bine anatomia si genetica, precum si o parte in zoologie.
Pana la urma fiecare alege sa creada in ce vrea, sau in...nimic;