Subiect: Diavolul
View Single Post
Vechi 08.10.2014, 21:04:41
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
.........:))))
Haide măi oiță, cum poți să scrii așa ceva? Cunoașterea lui Dumnezeu e garantată de facultatea de Teologie??
Eu nu am zis asta.O facultate nu poate garanta cunoasterea de nici un fel.
Insa dorinta omului de a valoriza cele predate , il poate duce pe om la
orice fel de cunoastere.
Citat:
Păi înseamnă că eu și foștii mei colegi (care acum sunt preoți) ar trebui să fim ascultați și urmați mai ceva ca Apostolii, că știm azi mai multă teologie decât Ei.
Nope,multi chemati, putin alesi.

Citat:
Or, vezi tu, nu prea e așa. Nici un absolvent de Teologie nu e urmat precum îi urmau credincioșii pe Apostoli, în virtutea absolvirii.
Pentru ca multi nici n-au ce cauta acolo din start.Fac si ei ceva sa se afla in treaba.

Citat:
Facultatea și diploma/licența nu îți conferă mare lucru, astăzi (și mereu). Ceva zare intelectuală da, ceva meșteșug minimal de studiu, da. Dar nu mai mult. Că nu e altul rostul ei decât să orienteze nițel și să ofere o minimă pregătire teoretică.
Dar nici nu am zis asa ceva.Eu nu m-am referit la diploma.Nu stiu de unde le scoti.

Citat:
Iar în facultate se studiază destul de superficial cele pomenite de tine. Ca impresie personală, studiul VT este de nivel seminar (ca urmare, majoritatea seminariștilor nici nu prea dau pe la cursuri, decât dacă sunt condiționați cu pierderea examenului pentru absențe), studiul Dogmaticii și al Patristicii este cvasinul (pentru că studenții nu se silesc cu studiul și pentru că disciplina e grea), la Liturgică primează aspectul practic, cum e și firesc pentru un viitor preot,
Pai si ce vina are o faculatate pentru asta.O facultate iti ofera accesul la informatii despre care te intereseaza.Ce treaba are informatia cu dorinta
mai mica sau mai mare a unora de a o intelege ?
Ce treaba are facultatea cu superficialitatea/aflare in treaba/ a altora care-si
consuma viata inutil pe acolo ?
N-au nici o legatura.

Citat:
Când vrei să îl mai luminezi pe Catalois, un om care lasă impresia că e intelectual și că gândește (mă rog, se chinuie cu gânditul, are el necazul ăsta încrâncenat care, poate, cu vremea și cu harul i-o aduce un folos nu mic, Doamne ajută!), adu orice alt argument în locul celui cu facultatea...
Eu nu vreau sa luminez pe nimeni si nici n-am dorinta de a convinge pe nimeni.Eu doar discut cu Catalois.
Reply With Quote