Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare
Eu am o teorie proprie.Cand Adam a gustat din "marul cunoasterii" atunci
90 % capacitatea sa de a percepe mediul inconjurator, 90 % din capacitatea
sa da a intelege forme de inteligenta superioara, 90 % din capacitatea sa
de a intelege formele de manifestarea a materiei din jurul sau, s-a pierdut(distrus).
Si omul a mai ramas cu 10 %.Acei 10 % ii reprezinta structura ADN din ziua de azi.Iar asta e unul din motive pt care n-ai cum sa-l vezi pe Dumnezeu
Prin pierderea celor 90 % , omul de lumina a devenit omul-de pamant,animal
biped, plin de instincte animalice si condus de ele.
Oricum ai incerca sa intepretezi caderea omului din Rai un lucru este cert:
In momentul in care omul a muscat din mar, a suferit o involutie teribila.
Iar aceasta involutie l-a adus intr-o forma net inferioara de vietuire , temporara(pt ca din moment ce omul a muscat din mar, el a fost supus
timpului, care-i dicteaza cat va trai si cand va muri).Efectul timpului
asupra omului de pamant este moartea.Insa de omul-lumina (cel din Rai)
timpul nu-l atinge, pentru ca nu exista, caci se afla intr-o dimensiune ce nu
este supusa timpului,ci guverneaza timpul.
Big Difference.
|
Dacă tu cunoști (până la măsurare exactă în procente) ce și cât a pierdut primul om prin păcat,
dacă susții că acel rest (despre care eu nu am auzit și nici nu vreau să aud pentru că e un mod vicios de a cugeta despre facultățile omului) e nimic altceva decât ADN,
dacă în ciuda lămuririlor pe care Sfinții ni le-au dat despre efectul păcatului asupra condiției umane tu susții "teoria ta",
dacă îți închipui atât de naiv și eronat că moartea este "efectul timpului", iar nu efectul altor cauze
ș.a.m.d.
eu nu mai intervin cu nimic, pentru că nu găsesc rost. Arăți că nu ai nevoie de intervențiile mele, ba chiar le respingi și le ironizezi cu suficiență.
Iartă-mă, nu mai fac! Expune-ți și dezbate-ți teoria, că nu te-oi împiedica eu, ba dimpotrivă, îți doresc dezbatere plăcută și, mai ales, cu mult folos. Doamne ajută!