View Single Post
Vechi 09.10.2014, 01:08:44
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nebunii de care chiar mi-e frica sunt nebunii inteligenti. Dintre acestia, se disting filozofii. Cum citesc un capitol din Nietzsce, cum ma infior la gandul ca ar putea fi printre noi si ar avea drept la vot. Noroc ca e improbabil, fie si fiindca, vorba unui mucalit care il citeaza pe Dumnezeu: "Nietzsche a murit". Chiar si numele acesta de Nietsche are in el ceva halucinant.

Daca Nietzsce, sunt sigur, ar vota cu Vadim Tudor, atunci Descartes ar vota cu Meister Klaus Iohannis din spirit cartezian.

Spinoza ar vota cu Dan Diaconescu. Ce metoda mai sigura ar fi pentru ca oculta iudeo-masonica sa-l mai dea afara odata de la sanul ei ?

Freud ar vota cu insondabilul feminin din Monica Macovei, dupa care ar explica, pe Antena 1, aprinzandu-si un trabuc, ca a fost vorba de un act ratat.

Kant s-ar prezenta la Circumscriptia electorala la orele 19 precis si ar pleca fara sa voteze, afland ca Descartes a votat deja cu Klaus Iohannis.

Ibn Sina, zis si Avicenna, ar vota imediat cu Popescu Tariceanu si doar in baza informatiei ca acesta se afla la a cincea nevasta.

Voltaire ar vota cu Ponta, fiindca l-ar considera Candid...

Hegel ar vota pe cel mai dialectic candidat: Teodor Melescanu.

Filosoful roman verde Lucian Blaga ar vota cu Gheorghe Funar, din motive care nici nu mai trebuie aratate.

Doar cu Elena Udrea nu am gasit niciun filozof sa vrea sa voteze, pesemne din teama si invindie fata de ascutimea mintii acestei candidate.

In concluzie: nu cred ca testul de aptitudini propus ar modifica in vreun fel rezultatul votului.
Dar Eminescu cu cine ar vota ?
PS: ai scris intentionat filozofi ?
Pentru ca in limba greaca: philo-sofia insemna dragostea de intelepciune
(sofia = intelepciune)
iar philo-zofia inseamna dragostea de intuneric(zofia( zophos)=intuneric)
De aici si faptul ca:
filosof = om intelept
filozof= om cu iubire pentru intuneric(caruia ii place ca mintea sa, sa umble
prin intuneric) adica om prost .