Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare
Iar Sfanta Impartasanie are ca efect asupra ADN-ului, dezactivarea totala
a acestor gene malefice.
|
Nu-mi amintesc exact unde am invatat despre acest efect al Sfintei Impartasanii: la cateheza primara ? Sau la Medicina ?
Citat:
Nu m-ar mira daca s-ar descoperii faptul ca ADN-ul sfintiilor este mult mai pur si mai "evoluat" decat ADN-ul nostru.Ar fi perfect normal sa fie asa.
|
Normal ? Domnule, sfintii sunt oameni, nu supra-oameni. Sfintii au acelasi ADN ca al nostru. La fel de pur si de evoluat. Isus Cristos Insusi are acelasi ADN ca al nostru. Cate ceva stim deja despre ADN-ul lor.
Noi credem ca primele erezii au negat dumnezeirea Fiului. Credem asta fiindca asta s-a dezbatut la primele Sinoade Ecumenice. Numai ca, inainte de asta, Biserica a avut o istorie de aproape trei secole de persecutii. Ereziile despre care nu s-a mai vorbit la Niceea 1, fiind deja lamurite, ereziile cele mai timpurii care au sfartecat Trupul lui Cristos au negat nu dumnezeirea Lui, ci umanitatea Lui. Acei donatisti invatau ca Fiul lui Dumnezeu a avut un trup uman, dar nu chiar uman. Ca patimile Lui au fost nu chiar patimi. Cum sa geama Dumnezeu de durere ? El are alt ADN decat noi.
Mi-e groaza. Mi-e groaza sa vad ca istoria se sfarseste asa cum a-nceput. Cu aceleasi erezii, cumva in ordine inversa cronologiei initiale. Aproape riguros inversa, e o simetrie pe care nu pot sa o remarc. Protestantismul este reactivarea disputei iconoclaste. La fel ca pierdutii de la al VII-lea Sinod Ecumenic, urmasii lui Luther au dat cu icoanele de pamant. Epoca numita (auzi!) "a Luminilor" a fost o intoarcere la arianism. Acum, iata ca fantomele secolului al II-lea ies, iarasi, la iveala. Sa fie adevarat ca incep persecutiile ? Sa fie adevarat ca Rastignirea isi va gasi replica publica in Patimile Bisericii ?