Subiect: Purgatoriul
View Single Post
Vechi 11.10.2014, 22:19:35
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
@Mihailc: De curiozitate, am cercetat un pic cine este acest Le Goff pe care il invoci, pentru a doua sau a treia oara, ca autoritate catolica. Nu facea parte dintre teologii cu care sa fi facut cunostinta, asa ca am zis sa ma mai cultiv un pic. Ei bine, domnul Le Goff nu numai ca nu a fost nici episcop, nici preot, dar nici teolog nu a fost. El nu a predat si nu a invatat nici macar o singura zi in vreo facultate de teologie. Omul era istoric. Mai mult, nu a scris nici macar o carte de teologie, ca amator, adica precum Badilita. O alta deosebire e aceea ca a fost un...antiteolog, daca se poate spune asa, lovirea credintei si in special a Bisericii fiind o preocupare de o viata a acestui intelectual "soixanthuitard". Pai bine, maestre, cu tertipuri din acestea te ridicasi din pat ? A-l invoca pe Le Goff ca autoritate catolica este ca si cand l-as invoca pe istoricul academician Stefan Pascu drept autoritate ortodoxa. Hai, un pic de onestitate intelectuala, ca nu e greu !
Dom' doctor, mă așteptam să folosești lectura falsificatoare ca să-l descalifici pe celălalt in extremis după ce ți-a aplicat un KO care te-a pus la podea. Trebuie să-ți repet că utilizatorii acestui forum nu sunt așa de imbecili încât să nu observe limpede că nu l-am amintit pe Le Goff în calitate de autoritate catolică, ci pur și simplu ca neortodox și personalitate care n-are nici un interes să ia partea ortodocșilor. "Nașterea purgatoriului" este lucrare științifică multidisciplinară, cu credibilitate în lumea universitară (inclusiv catolică), iar Le Goff n-a lovit credința, cel mult a surpat cu argumente fundamentele falsurilor doctrinare și mitologiei ridicată la nivel de învățătură oficială în BRC-ul medieval și renascentist. Aprecierile tale legate de Le Goff sunt nule din oficiu, mă îndoiesc că astăzi ai citit câteva mii de pagini să te pui la curent cu opera profesorului francez, ca extraterestrul din filmul ET, ca să exprimi o opinie avizată. Probabil ai căutat cu lumânarea calomnii din surse de mâna a cincea, așa cum fac de obicei fanaticii în disperare de cauză, când ideologia lor fantezistă este amenințată de deconstrucție.

Văd că o dai tare cu Origen în continuare, deși ți s-a arătat, inclusiv cu argumente din propria ta ogradă, că tot ce-i eshatologie și metafizică post-mortem la el sunt învățături greșite. Dar degeaba, forfecările tale din opera origeniană par să revoluționeze cercetarea patristică, ești mai deștept decât toți hermeneuții alexandrinului, fie ei catolici, ortodocși, protestanți sau liber-schimbiști.