View Single Post
Vechi 13.10.2014, 13:22:53
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Redau versetele la care te-ai referit, ca să fie la îndemâna tuturor:
7. Lupta cea bună m-am luptat, călătoria am săvârșit, credința am păzit. 8. De acum mi s-a gătit cununa dreptății, pe care Domnul îmi va da-o în ziua aceea, El, Dreptul Judecător, și nu numai mie, ci și tuturor celor ce au iubit arătarea Lui.
Fără îndoială că i se potrivesc. Ca și altele. Eu îl asociam îndeosebi cu acesta: „Căutați întâi împărăția lui Dumnezeu și toate celelalte se vor adăuga vouă”. Împărăția lui Dumnezeu a fost, în mod evident, cea dintâi preocupare a sfinției sale, iar celelalte i s-au adăugat în urma acestei preocupări.

Întrebat fiind de cineva cum au dus-o – el și familia – în vremea foametei de după război, a răspuns că oamenii te țin în palmă dacă ești preot vrednic. Își rupeau mai curând de la gură ei, ca să nu fie lipsită familia preotului.

Un alt cuvânt, pe care îl repeta adesea, transpunându-l mereu în viață, era acesta: „Pe acestea să le facem și pe celelalte să nu le lăsăm”. În evidentă legătură cu cel de mai înainte, se îngrijea întâi de cele duhovnicești, dar fără a le ignora pe cele omenești. Avea o excepțională capacitate de a fi mereu cu gândul la Dumnezeu, în rugăciune neîncetată, și foarte prezent între oameni, pricepându-le cu multă agerime durerea sau nevoia pentru care îl căutau.
Reply With Quote