Subiect: Purgatoriul
View Single Post
Vechi 14.10.2014, 13:36:43
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
În materialul lui Larchet, pus de Cătălin, sunt lămurite în detaliu toate chestiunile pe care le discutăm.
(...) Ei bine, eu știu ce să mai fac cu tine: dacă linkul pus de Cătălin nu te-a dumirit, te rog din nou să citești acest text, cu răbdare, până la capăt.
http://www.academia.edu/7923323/OMIL..._PURGATORIULUI
Dar noi despre Larchet vorbim aici ? Larchet are, pentru mine, cam tot atata autoritate cata are Garrigou-Lagrange pentru tine: adica niciuna. Polemica noastra are rost atata cat dezbatem ceea ce ar trebui sa fie izvoarele comune ale credintei noastre. Iar acestea sunt urmatoarele doua: Biblia si Sfintii Parinti ai Bisericii Nedespartite. Adu-mi un citat, ceva din acesti Sfinti Parinti, pe care ii recunosc si eu, ca si tine, drept autoritati si al caror cuvant nu indraznim a-l contrazice, ci mai degraba am contrazice cuvantul nostru. Vino cu un citat in care ei sa contrazica ceea ca au spus Sf Vasile cel Mare, Sf Grigore cel Mare si altii ca ei despre Purgatoriu (Sf Grigore din Nyssa, Sf Augustin, Sf Ioan Gura de Aur etc): acestea sunt argumentele in fata carora sunt gata sa imi revizuiesc credinta. Fiindca, daca un patriarh catolic din secolul al IV-lea si un papa catolic din secolul al V-lea, recunoscuti de mult ca Doctori si Invatatori ai Bisericii spun aceleasi lucruri pe care le mai spun si scriitori bisericesti dinaintea lor, din timpul lor, de dupa ei, eu nu indraznesc a-i contrazice nici daca toti Larchetii ortodocsi, protestanti, adventisti etc ar pleda in cor contra lor. Daca Sf Grigore cel Mare imi spune ca "trabuie sa credem ca exista un foc curatitor pentru unele pacate usoare inainte de Judecata", asta inseamna, simplu, ca eu trebuie sa cred ca exista un astfel de foc curatitor. Asta, desigur, in afara de cazul ca ai sa descoperi un Sfant Parinte, diferit de...Larchet, care sa imi spuna ca eu nu trebuie sa cred acest lucru.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote