Citat:
În prealabil postat de C-tin
Citat:
În prealabil postat de vsovi
dar tot dansul a zis ca cel mai mare pacat este cel mai aproape de tine, asta din cuvintele sf Antonie cel Mare.... deci peundeva exista shi diferite marimi intre draci doar ca n-au nicio importantza shi relevantza din moment ce unul mic itzi poate face mai mult rau decat unul foarte mare.
|
Of-Of! In gandirea stramba se stramba si sensul cuvintelor drepte!
Sf. Antonie cel Mare (de a carui binecuvantare ne bucuram saptamana asta) nu se referea la marimea pacatului, ci doar la prioritatea pe care o are, in lupta cu ele.
Ex: Daca esti betiv inrait e normal sa te lupti cu pacatul asta. Este mai aproape, deci are prioritate. Si pt ca are prioritate in lupta de despatimire nu inseamna ca este mai mare. Altfel te-ai fi luptat cu fumatul, sau pacatul desfranarii etc.si ai fi zis ca astea sunt mai mari.
Apel!
Fratilor mai intai sa ne despatimim ca sa putem vedea lumina dumnezeiasca. Si cand ne-o lumina Dumnezeu, atunci sa deschidem si gura! Altfel ne smintim!
|
Ce era zis stramb din mintea mea stramba?
Mi se pare ca deshi patma mai mare are fireshte prioritate in lupta, shi ea devine mica in prezentza unei prioritatzi mai apropiate.... ca Pacatul apropiat are semnificatzii mai profunde, asha cum a vrut sa ne exprime Marele Antonie decat incearca sa ma lamureasca domnia ta stimate C-tin, stramband mai mult ceea ce este stramb printr-o aparenta luminare de indreptare... deci vezi ca prioritatea are shi ea o prioritate, ca bine spui dumneata ca sunt fals obosit de parca ash fi smerit, defapt mi se trage de la incalceala shi strambatate precum spui.