Citat:
În prealabil postat de Mena59
Deoarece nivelul meu intelectual este scazut nu-mi pun prea multe intrebari / probleme si asta imi da un confort existential. Si, in plus, lipsa framantarilor, indoielilor lasa loc Credintei, Iubirii si Nadejdei.
|
Nivelul intelectual este dat de Dumnezeu si fiecare trebuie sa si-l onoreze. Nu cred ca al tau este scazut iar al meu este, in orice caz, maxim sub-mediu: am cunostinte oarecum aprofundate in cateva domenii si disparate in altele. Numai ca tu zici ca un nivel intelectual scazut ajuta la mantuire, ceea ce duce la recomandarea de a-ti educa pruncii sa nu fie intelectuali.
Bunica imi zicea ca prea multa carte, strica. O cred: cu cat mai larg este orizontul, cu atat mai mult esti abatut de la cale, de ceea ce vezi. Dar, revin: nivelul intelectual este dat de Dumnezeu, trebuie sa faci ceva maxim, cu el.
Citat:
În prealabil postat de Mena59
Eu nu stiu ce vrei tu sa spui, de fapt. Nu stiu ce raspunsuri astepti de la mine sau de la ceilalti.
|
Dupa cum ziceam, astept raspunsuri la intrebarile care au fost posibil sa fie puse (caci asa a vrut Dumnezeu sa ma faca), deci este posibil sa li se raspunda. Nu cred intr-un raspuns complet, ci intr-o pleiada de raspunsuri partiale care se vor uni cu sens.