Subiect: Purgatoriul
View Single Post
Vechi 15.10.2014, 01:33:36
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Eu am vazut mai mult un spectaculos dialog al surzilor (orbilor, in cazul de fata), cel putin din punctul meu de vedere. Dl. Dragomir straduindu-se sa nu vada raspunsurile mele, probabil dandu-si seama ca dialogul s-ar fi terminat si ar fi trebuit sa admita ca dogma e gresita si Bc e de sute de ani in eroare (in plus toti sfintii care au avut viziuni cu purgatoriul ar insemna ca au avut viziuni de la vrajmsul, nu divine). E foarte greu pentru cineva care nu e in adevar sa accepte adevarul, fie si numai pentru un singur lucru, sa spuna ca s-a inselat si a gresit. Pentru ca trebuie sa-si infranga mandria.
Asadar, raman aceleasi probleme:
1. Sufletele nu pot arde, doar trupurile, e o dogma fara sens.
2. Origen si Sf. Grigorie sustin apocatastaza, iar citatul din sf. Vasile e clar, scrie ca vor fi luati de ingerii cazuti, care nu sunt in Purgatoriu.
3. Catolicii nu se roaga pentru cei din Iad, numai pentru cei din purgatoriu, mai spunand ca cei din Iad nu pot ajunge in Rai nicicum. Dar chiar Sf. Papa Grigorie cel Mare face praf dogma catolica, rugandu-se pentru Traian din Iad, acesta ajungand in Rai.
Restul e doar filozofie.

Last edited by catalin2; 15.10.2014 at 09:15:10.
Reply With Quote