Citat:
În prealabil postat de fallen
Am si eu o intrebare, legata tot de gestionarea conflictelor in familie.
Cum e mai bine sa procedezi atunci cand un membru dominant al familiei, cu influenta si putere de decizie ( sotul, tata sau mama, dupa caz) nu e de acord cu o activitate pe care o faci inafara casei ( sport, hobby, etc)
pt ca te banuieste pe nedrept de ceva necurat ( ca te duci acolo ca sa te vezi cu ( alt)cineva):
1) sa nu te mai duci, pentru a nu-i mai alimenta banuielile ( mai ales daca asa te sfatuiesc si ceilalti membrii ai familiei sa faci, pentru a nu ii starni furia tartorului, fie ea si nedreapta);
2) sa te duci in continuare tocmai pentru a-i demonstra ca nu ai nimic necurat de ascuns si ca ceea ce faci este bine pentru tine si poate si pentru restul?
|
Daca iti da cineva o palma ce faci?
a) ii arzi si tu una
b) il lasi pasiv sa dea
c) ....
Tu ai exprimat in variantele tale doar cazul a) si b),adica riposta sau acceptarea pasiva a 'tartorelui'
Exista insa si cazul c) , care Iisus ni l-a descoperit ,anume sa ii spui : "dragul meu,m-am gandit ca nu stau sufiecient cu tine,si am hotarat nu numai la sport sa renunt si nici la filme sa nu ma mai uit si sda stam si mai mult impreuna "
te asigur ca in acest caz,nu numai ca te va lasa la sport ,dar va veni si el cu tine
Dragostea deschide orice inima ,oricat de ferecata ar fi. singura problema este ca noi nu stim sa o daruim,si dam vina pe ceilalti , ca sunt dictatori.
Nu ei sunt dictatori,ci noi nu stim sa iubim desavarsit ,si sa profitam de fiecare ocazie pentru a cunoaste puterea lui Dumnezeu in viata noastra.