View Single Post
Vechi 20.10.2014, 09:00:15
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Draga Mihnea, lucrurile sunt cam asa:

1. Ce se vede in biserici

In Bucuresti toate bisericile sunt pline in fiecare Duminica. Pline in sensul in care cu mare greutate gasesti un loc in Biserica, daca nu ai venit la timp.

Cam asta este situatia in toate orasele tarii.
La tara marea majoritate a comunitatii se duce inca la Biserica Duminica.

2. Statistica per grupe de varsta

Aici incepe drama. Marea majoritate a celor care se duc la biserica sunt peste 50 de ani. Oameni care se apropie de Dumnezeu la batranete.
Insa interesant este ca sunt multi din cei care nu au avut treaba cu Dumnezeu pe vremea comunismului si care acum se ingramadesc in biserica. Multi, multi din acestia.
Poate asa e scris neamului asta, numai la batranete sa calce in biserica.

Tinerii ? Este o generatie tanara care merge la biserica.
Ai sa fii uimit, este o generatie tanara care de 10 ani de zile merge din greu la biserica, o generatie de copii nascuti care sunt crescuti in Biserica.
Dupa degringolada din tara dintre 1989-2000, dupa 2000 au inceput sa vina si tinerii la biserica, dupa ce s-au mai asezat lucrurile in tara...

Este o biserica la Universitatea Politehnica din BUcuresti, unde se impartasesc saptamanal cateva zeci de copilasi, poate 40 sau mai mult, fara exagerare; am cumparat eu 2 pungi de bomboane pentru ei si le-am dat pe ambele foarte rapid, cate una de copil... :).

3.
Ce zic eu acum legat de starea duhovniceasca a natiunii ?
Le trebuie romanilor un imbold mare pentru a merge la biserica, si va merge intreg neamul.
Pana acum a fost foame si saracie, poate se mai linistesc lucrurile in tara, iar daca este liniste poate se mai duce si omul la biserica.
Reply With Quote