Citat:
În prealabil postat de jenica
Azi noapte la ora 2 s-a mutat la Domnul iubitul nostru parinte si duhovnic Ioanichie Balan. Duminica va fi inmormantat dupa sfanta Liturghie in cimitirul manastirii Sihastria.
Va invit sa scrieti (daca voiti) un gand, o experienta personala legata de sfintia sa. Cred ca multi dntre noi i-au citit cartile. Am sa scriu si eu cate ceva , dar acumm pur si simplu nu pot.:(:( Spun doar ca imi va lipsi nespus de mult sfatul parintelui. Imi va fi greu sa ajung acolo in fata chiliei si sa nu il mai gasesc in prag..Dumnezeu sa il ierte si sa mijloceasca pentru noi. Am pierdut un OM dar am castigat un RUGATOR in ceruri!
|
Prin noiembrie trecut,am avut ocazia sa comand de la Editura Manastirea Sihastria ( la care am ajuns cu un numar de telefon dat de o tipografie ) cele 12 volume din VIETILE SFINTILOR ; in momentul cand am primit coletul la expeditor era scris PR.IOANICHIE BALAN ; nu mai auzisem acest nume dar mi-a ramas intiparit in memorie ; odata cu coletul am primit si o lista cu cartile existente si disponibile la editura, lista de pe care la foarte putin timp am facut o noua comanda ; inca nu primisem comanda si am auzit pe radio TRINITAS nefericita stire cu disparitia acestui mare duhovnic ; la cateva zile am primit coletul si la expeditor era trecut acelasi nume PR.IOANICHIE BALAN ; intre timp fusese inmormantarea ; in momentul de fata citesc lucrarea PELERINAJ LA MORMANTUL DOMNULUI al carei autor este arhimandritul IOANICHIE BALAN lucrare ce nu se poate citi decat cu lacrimi in ochi ; am ramas foarte surprins de disparitia lui cu atat mai mult cu cat am aflat o multime de informatii ; acest parinte a lasat in urma lui o multitudine de pagini scrise sub inspiratia unui nemarginit har;mi-am propus sa ajung neaparat la mormantul de la M.rea Sihastria ,acolo unde isi doarme somnul de veci si il rog pe bunul Dumnezeu sa-i randuiasca o tarana usoara si o cale spre cer asa cum merita ; recomand cu toata caldura lucrarile PARINTELUI ARHIMANDRIT IOANICHIE BALAN ramase marturie celor ce indragesc cartile cu continut ortodox.Dumnezeu sa ne-ajute.