A fost un mare poet si un mare roman,un patriot!O personalitate remarcabila.Lucrarea mea de licenta mi-am ales-o la literatura,poezia naturii si a iubirii(nimic mai banal veti spune..si asa m-am gandit si eu atunci cu superficialitate ca voi scapa repede,exegetii lui erau prin toate librariile,poeziile de asemenea)..vreau sa va spun ca m-am chinuit efectiv trei luni de zile sa pun cap la cap o lucrare amarata,pe care mai ca nu-mi venea sa o predau..de ce?pentru ca s-a scris atat de mult despre opera lui si atat de bine incat era o impietate ca imi permisesem si eu sa scriu cateva randuri,bineinteles am ajuns sa citesc si scrisorile( lui publicatecorespondenta)..oricum o personalitate coplesitoare,inclin sa cred ca filozofiile orientale cu care a cochetat o lunga perioada de timp nu si-au pus amprenta asupra intregii opere literare,in adancul sufletului sau cred ca simtea mai ortodox decat noi..apoi am mai citit o carticica "Basarabia pamant romanesc samavolnic rapit"si m-a cucerit definitiv acest MARE ROMAN,ATAT DE SENSIBIL SI ATAT DE GENIAL!
|