Citat:
În prealabil postat de gpalama
Imi ceri sa dovedesc ca pe Marte nu exista extraterestri. Insa nimeni nu a dovedit ca exista. O logica de tipul asta.
|
Avem aici o problema careia juristii latini i-ar spune "de tip
petitio principii". Dovada este ceruta celui care afirma ceva contrar evidentei, contrar sensului comun, contrar a ceea ce s-a crezut pana atunci. Vedem, deci, ca cele doua situatii nu sunt comparabile. Nu exista si nu a existat vreo evidenta ca pe Marte exista extraterestri, sensul comun nu pledeaza in aceasta directie, nici nu este un lucru care sa fi fost crezut pana acum. Prin urmare, de dovedit afirmatia lor au nevoie cei care afirma "pe Marte exista extreterestri" si nu cei care afirma "pe Marte nu exista extraterestri". La fel, au de adus o dovada cei care afirma "laptele este negru" si nu cei care afirma "laptele este alb".
Prin urmare, din moment ce vedem bine ca exista homosexuali care nu doresc sa fie astfel, din moment ce exista homosexuali care nu locuiesc si nu sunt educati in "contexte ale pacatului" precum San Francisco, din moment ce dv insiva spuneti ca erau homosexuali si pe vremea lui Ceausescu (desi mai putini), din moment ce vedem ca exsita homosexuali in oricare tara, timp, religie ori stare sociala, inseamna ca de adus mai intai o dovada in sprijinul afirmatiei lor au cei care afirma ca homosexualitatea nu este innascuta.
Citat:
Da, homosexualitatea nu este innascuta.
|
Dovada ? Nexam!
Citat:
Da, teza asta cu homosexualitate innascuta este foarte "convenabila" pentru a spune "asa ne nastem, trebuie sa-i acceptam".
|
Da, trebuie sa-i acceptam pe homosexuali. Intocmai cum Domnul nostru i-a acceptat pe pacatosi.
Citat:
[b]
Invatatura Bisericii despre homosexualitate este una destul de clara si la obiect
|
Care invatatura ? In timp ce eu v-am pus in evidenta invatatura Sfintei Biserici Catolice despre homosexualitate, dv nu ati produs decat pareri proprii. Cand ne reclamam fiecare apologeti ai invataturii Bisericilor noastre, apai trebuie sa putem oricand demonstra cu texte magisteriale. Puneti pe masa textul care sa arate ca invatatura Bisericii dv este ca homosexualitatea nu este innascuta si il vom analiza.
Citat:
VT. Sodoma si Gomora (...)NT. O condamnare explicita de Sf. Ap. Pavel, in Apocalipsa.
|
Texte, sacre, desigur, dar care nu sunt la obiect. Sa scurtam: unde scrie in Biblie ca homosexualitatea nu este innascuta, cel putin in unele cazuri ?
Dar cel mai amuzant sunteti aici:
Citat:
Istoria si Traditia si Canoanele Bisericii.
Aceeasi condamanre este si in canoane:
"Preacurvarii (Cei căsătoriti, desfrânând cu persoane străine căsătorite se numesc preacurvari.) , homosexualii (Homosexuali se numesc aceia care desfrânează anal bărbat cu bărbat sau bărbatul cu sotia lui desfrânând in chipul arătat mai sus.),
|
Domnule, dv aveti clare definitiile pentru preacurvie si homosexualitate, precum si diferenta dintre orientarea si practica homosexuala ?
Citat:
Biserica exclude pe cei in pacate grele din ea, de tipul asta.
|
Poate Biserica Ortodoxa. Biserica Catolica nu-i exclude de loc pe homosexuali, tot asa cum nu-i exclude pe betivi, curvari, hoti sau criminali. Toate acestea nu sunt motive de excomunicare. Spre deosebire de Biserica Ortodoxa, care, dupa cum vedem, este un club al sfintilor, Biserica Catolica este un spital pentru pacatosi.
Citat:
Nu cred ca are vreun sens sa discutam pozitia unei Biserici clar corupte in directia homosexualitatii, in care Papa Francisc se declara clar pro homosexualitate.
|
Gasesc surprinzator, avand in vedere coruptia practicata la toate nivelurile in BOR, sa vorbiti de coruptia Bisericii Catolice. Si, avand in vedere numarul mare de preoti ortodocsi homosexuali si curvari, eu as fi mai prudent in locul dv.
Citat:
Chestia asta cu "celibatul" preotilor eu cred ca e facuta intentionat, pentru a chinui preotii si pentru a denigra BC...
|
Nu inteleg unde bateti. Simt ca, iarasi, spre o porcarie, dar nu sunt sigur care anume.
Citat:
Mai presus de "prietenie" si falsa amicitie umana fata de un homosexual (care mie personal mi se par dezgustatori) ESTE ADEVARUL.
|
Domnule, oricat de dezgustator ni se pare un pacatos, avem porunca sa ne infrangem acest sentiment. Poate ca Domnului nostru i-a venit sa vomeze cand s-au aratat Lui zece leprosi deodata. Dar nimic nu spune asta: ceea ce stim este ca i-a primit cu iubire, le-a dat lor cuvant si i-a trimis la preoti ca sa se vindece. Exact asta trebuie sa facem si noi cu homosexualii, nu sa-i excludem din Biserica.